8 Лютого 2021
Новини

На Волині значно збільшилась кількість безробітних

На Волині значно збільшилась кількість безробітних

Торік, до обласного центру зайнятості та його філій звернулися по допомогу 60 тисяч волинян. Це значно більше, ніж у 2019 році, пише Волинь.

Майже 34 тисячі громадян втратили роботу. За перший місяць 2021-го було зареєстровано понад 12 тисяч таких, повідомив під час пресконференції, підбиваючи підсумки діяльності у 2020 році директор обласного центру зайнятості Роман Романюк. Їм виплатили 413 мільйонів гривень допомоги. Це майже вдвічі більше, ніж торік, оскільки через реорганізацію різних державних структур, скорочення і вивільнення працівників, котрі отримували високі зарплати, збільшилася кількість осіб, які претендували на максимальний розмір фінансової допомоги у випадку безробіття.

Через спад в економіці, зупинку підприємств, спричинену пандемією коронавірусу, та скорочення робочих місць, суттєво поменшало вакансій. Торік їх було лише 27 тисяч, а у 2019-му— більше 40 тисяч. Попри це, службі зайнятості області вдалося працевлаштувати майже 20 тисяч осіб, 453 людини залучили до громадських робіт. Найбільш дієвою була одноразова виплата із часткового безробіття. Завдяки їй зберегли 14809 робочих місць. 43 особи отримали допомогу на відкриття підприємницької діяльності. Це ті, хто встиг до запровадження карантину. Згодом усі активні програми обласного центру зайнятості були заблоковані, а кошти акумульовані на підтримку безробітних. Попри труднощі, його фахівці оперативно реагували на потреби працедавців у кваліфікованих кадрах, скеровуючи тих, хто шукає роботу, на професійне навчання.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: робота
В тему