23 Грудня 2020
Новини

Чим не можна закушувати шампанське: три продукти

Чим не можна закушувати шампанське: три продукти

Лікар-дієтолог Євген Арзамасцев назвав продукти, якими небезпечно закушувати шампанське.

В інтерв’ю медик пояснив причини, чому треба обирати правильні закуски для головного новорічного напою – шампанського. Адже правильно підібрана страва допоможе уникнути загострення хвороб шлунково-кишкового тракту.

Найнебезпечнішими, за словами лікаря, є такі страви:

  1. Продукти, багаті жиром.

Маскарпоне, вершкове масло, майонез – саме  вони роблять страви небажаними для закусок під шампанське. Адже спиртне у поєднанні з жиром бути згубним для підшлункової залози, спровокувати здуття, важкість, нудоту, і навіть – загострення панкреатиту.

  1. М’ясо.

М’ясний білок практично несумісний з цукрами, які містить шампанське. Тому це поєднання провокує тяжкість в травному тракті, здуття.

Особливо небезпечною є жирна свинина. На ранок взагалі може стати зле.

  1. Солодке.

Солодощі – теж небезпечна закуска для шампанського, оскільки істотно підвищується рівень глюкози в організмі.

Кращі закуски до шампанського – нежирна риба або птиця, також можна закушувати сиром, овочами і фруктами.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: цікаво знати, Здоров'я, Лікарі
В тему

Останні матеріали