Чим не можна закушувати шампанське: три продукти
Лікар-дієтолог Євген Арзамасцев назвав продукти, якими небезпечно закушувати шампанське.
В інтерв’ю медик пояснив причини, чому треба обирати правильні закуски для головного новорічного напою – шампанського. Адже правильно підібрана страва допоможе уникнути загострення хвороб шлунково-кишкового тракту.
Найнебезпечнішими, за словами лікаря, є такі страви:
- Продукти, багаті жиром.
Маскарпоне, вершкове масло, майонез – саме вони роблять страви небажаними для закусок під шампанське. Адже спиртне у поєднанні з жиром бути згубним для підшлункової залози, спровокувати здуття, важкість, нудоту, і навіть – загострення панкреатиту.
- М’ясо.
М’ясний білок практично несумісний з цукрами, які містить шампанське. Тому це поєднання провокує тяжкість в травному тракті, здуття.
Особливо небезпечною є жирна свинина. На ранок взагалі може стати зле.
- Солодке.
Солодощі – теж небезпечна закуска для шампанського, оскільки істотно підвищується рівень глюкози в організмі.
Кращі закуски до шампанського – нежирна риба або птиця, також можна закушувати сиром, овочами і фруктами.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.