24 Липня 2020
Новини

У Харкові заарештували ймовірного спільника терориста з Луцька

У Харкові заарештували ймовірного спільника терориста з Луцька

Дмитра Михайленка, який може бути спільником терориста з Луцька Максима Кривоша, взяли під варту.

Чоловіка заарештували до 18 вересня з правом внести заставу на суму 175 760 гривень, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На рішення суду може бути подана апеляція.

Відзначається, що слідчий Дмитро Дорошенко просив суд визначити запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави.

Слідчий пояснив, що Михайленко відправив посилку Кривошу за кілька днів до захоплення заручників в Луцьку. До того ж граната, вилучена у Кривоша аналогічна тим, що вилучили під час обшуку у Михайленка.

"Встановлено, що Михайленко 17.07.2020 року о 9:39 через відділення "Нової пошти" №38 в Харкові, відправив посилку до Луцька, а саме приватній особі Кривошей Максиму Степановичу ... При затриманні Кривоша, у нього була виявлена ручна граната наступальної дії РГД-5, аналогічна тим гранат, які були вилучені під час обшуку громадянина Михайленко ", – повідомив Дорошенко.

При цьому адвокат підсудного стверджував, що в посилці були старовинні монети. Сам же Михайленко заперечував, що незаконно продавав зброю і боєприпаси, але визнав себе винним в незаконному зберіганні. Ще він сказав, що не є посібником "луцького терориста".

Як повідомляв, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що Максим Кривошей мав спільників в інших містах, зокрема Харкові.

Нагадаємо, 21 липня поліція повідомила, що в обласному центрі Волині невідомий чоловік захопив автобус з людьми. Повідомляли про постріли. Місце події оточила поліція та військові. Згодом цю надзвичайну подію прокоментував Президент України Володимир Зеленський. Терорист через Твіттер озвучив доволі дивні вимоги. Крім того він телефонував до відомого журналіста Юрія Бутусова.

До слова, юрист-кримінолог Анна Маляр вважає, що захоплення заручників у Луцьку є нетиповим, як і сам злочинець, та може бути постановкою. Також цю подію прокоментував під час візиту міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Ввечері терорист звільнив трьох заручників:  бабусю, вагітну жінку і дитину.

Пізніше його затримали правоохороці, а 13 заручників звільнили.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: суд, арешт, харків, луцьк, Волинь, тероризм, Надзвичайні події
В тему