25 Червня 2020
Новини

Волинські школи масово закриють?

Волинські школи масово закриють?

На протипожежні заходи в галузі освіти на Волині потрібно 6,5 млн грн., без яких школи можуть закрити.

Це питання на учорашньому засіданні постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики підняв голова цього дорадчого органу Михайло Імберовський, інформує Волинська обласна рада. 

Депутат каже, що до нього звернулися кілька керівників, бо бояться, що, згідно з рішеннями судів, що були прийняті після приписів підрозділів ДСНС, освітянські заклади закриють.

В обласному бюджеті в ході розподілу вільних залишків, було заплановано 2,9 млн грн на протипожежні заходи для галузі освіти. Однак 20 березня облрада була змушена внести зміни в своє рішення і спрямувати кошти з вільних залишків на боротьбу з коронавірусом.

Начальник управління освіти і науки ОДА Людмила Плахотна зауважила, що ситуація дуже складна. В цьому році на протипожежні заходи з обласного бюджету коштів не виділялося, а, згідно з рішеннями судів, потрібно профінсувати 6,5 млн грн. Пані Плахотна каже, що веде постійну переписку з цього приводу з департаментом фінансів ОДА та переконує передбачити кошти, використавши ресурс, зекономлений під час карантину.

«Переписка - безуспішна, а роботи по протипожених заходах в наших установах можна проводити тільки влітку», - пояснює Людмила Плахотна.

Михайло Імберовський запропонував виконавчій владі знайти вихід зі складного становища, в якому опинилися заклади освіти.

Між тим, заступник директора депаратаменту фінансів ОДА Володимир Селедець нагадав депутатам, що в обласному бюджеті в ході розподілу вільних залишків, було заплановано 2,9 млн грн на протипожежні заходи для галузі освіти. Однак 20 березня облрада була змушена внести зміни в своє рішення і спрямувати кошти з вільних залишків на боротьбу з коронавірусом. Йдеться про 60 млн грн, з яких освоєно 10 млн грн.

Разом з тим, пан Селедець застерігає, що ситуація з наповненням обласного бюджету є не простою. Більше того, спрогнозувати, як складатимуться обставини в області через поширення епідемії, сьогодні важко, тому виконавча влада пропонує до вересня утриматися від перерозподілу видатків обласного бюджету, в тому числі й того фінансового ресурсу, який був зекономлений під час карантину в окремих галузях.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: школа, пожежа, Волинь, бюджет
В тему

Останні матеріали