Відео

Як коронавірус вплинув на Волинь та обласний бюджет

Як коронавірус вплинув на Волинь та обласний бюджет

На Волині з 18 березня і до тепер акумулюють всі сили на подолання коронавірусу в області.  

«Звичайно, ми ще не розуміли тоді масштабності цієї проблеми. Тому діяли за найгіршим сценарієм. Хочу відзначити, що Ігор Палиця нас згуртував і спрямував на серйозні кроки», - з чого розпочалася боротьба з COVID-19 на Волині та які заходи були прийняті, розповіла у програмі «Відкрита влада. Область» голова обласної ради Ірина Вахович.

«Пригадую, що був великий дефіцит масок, антисептиків тощо. Проте, завдяки цьому єднанню Волинь одна із перших була добре підготовлена до коронавірусу з точки зору матеріально-технічного забезпечення. Отож, ми підготовлені як до цього вірусу, так і до будь-якого іншого.

Щодо фінансів, то з обласного бюджету ми використали трішки більше 10 млн, всі інше – це благодійні внески, зокрема, з БФ «Тільки разом». І після закінчення карантину ми обов’язково розповімо про кожного благодійника.

Недовиконань по обласному бюджету у нас 3-5%,  але через місяць ситуація може поглиблюватись. Адже бюджети на місцях – в ОТГ, містах області, формуються в основному з податків на доходи фізичних осіб. Проте режим економії та перерозподілу коштів, я думаю, збалансує витрати бюджетів.

На що точно потрібно витрачати кошти, так це заробітна плата та оплата комунальних послуг – все інше може зачекати».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, луцьк, Волинська обласна рада, Ірина Вахович, коронавірус
В тему