12 Травня 2020
Новини

В українського політв'язня у РФ підозра на COVID-19

В українського політв'язня у РФ підозра на COVID-19

В українського політв'язня Сергія Бугайчука підозра на COVID-19.

З'явилися симптоми гострої респіраторної хвороби: сухий кашель, підвищена температура, сильний головний біль та біль у суглобах. Це перша підозра на COVID-19 серед українських політв'язнів. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

За її словами, погіршення здоров’я Бугайчука відбулося після того, як його етапували слідчого ізолятора в Брянську до московського.

«По прибуттю до московської в'язниці його помістили на 14-денний карантин, який пізніше продовжили до 21 дня, адже російські лікарі повідомили, що він контактував з особою, у якої діагностували коронавірусну інфекцію COVID-19», — пише Денісова.

Омбудсменка уточнила, що політв’язня досі не забезпечили належною медичною допомогою, йому не зробили жодного аналізу. Крім того, не забезпечили й засобами індивідуального захисту та дезінфектором.

«Невідкладно звертаюся до уповноваженої з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою вжити термінових заходів з метою належного медико-санітарного забезпечення Сергія Бугайчука», — додала Денісова.

Вона також просить міжнародну спільноту продовжувати тиск на Росію, щоб змусити її виконувати норми міжнародного права та не порушувати права українців, а також сприяти якнайшвидшому звільненню бранців Кремля.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, Надзвичайні події, росія, Україна
В тему