19 Серпня 2019
Новини

Знову протести: в Москві – одиничні пікети за звільнення українських політв'язнів

Знову протести: в Москві – одиничні пікети за звільнення українських політв'язнів
 
У центрі Москви активісти російської ініціативної групи «Стратегія-18» влаштували низку одиничних пікетів за деокупацію Криму та підтримку кримських татар, а також за звільнення українських моряків і політв’язнів.

Про це розповіла учасниця ініціативи, російська активістка Віра Лаврешина, передає «Крим.Реалії». 

«Не втрачаємо надії налагодити діалог з жителями столиці про неминуче повернення Криму. Принаймні перестали кидатися з кулаками, дізнавшись від нас, що доведеться повертати Крим Україні, згідно із законом, і, що важливо, кримським татарам. Необхідна кримськотатарська автономія, щоб зберегти цей самобутній і мужній народ», — зазначила Лаврешина.

«Ми продовжуємо флешмоб за важкохворих Едема Бекірова, Павла Гриба, за звільнення українських моряків і в'язнів «списку Сенцова». Поки не доб'ємося своєї мети. Слава Україні! Ми віримо в перемогу», — додала вона.

Активістка зазначила, що після минулих масових протестів в Москві до їхніх пікетів увага правоохоронців була помірною.

Російські активісти з Санкт-Петербурга і Москви об'єдналися в безстрокову акцію під назвою «Стратегія-18» на честь дня депортації кримських татар 18 травня 1944 року. Щомісяця 18 числа активісти виходять на вулиці з пікетами, аби розповісти про ситуацію в анексованому Криму та інформувати російське суспільство про факти порушення прав і свобод людини.

Пікетувальники також текстами плакатів нагадали про долю кримських політв'язнів.

У Санкт-Петербурзі на Невському проспекті активісти провели імпровізоване голосування з питанням до пітерців: «Крим ваш?».

«Підсумки голосування: «так» – 103 голоси; «ні» – 96 голосів. Два бюлетені зіпсовано. Навіть ця скромна вибірка абсолютно випадкових перехожих говорить про те, що ні про який «кримський консенсус» не може бути зараз і мови. Суспільство глибоко розколоте, приблизно наполовину, з дуже невеликим переважанням кримнашистських настроїв», – розповів про результати «опитування» російський активіст Володимир Шипіцин.

Ми писали, що 3 серпня, внаслідок придушення акції протесту у Москві, затримано 50 підлітків, 5 осіб опинилися у лікарнях.

Кількість затриманих у Москві під час протестів зросла до 828 осіб. Водночас у Міністерстві внутрішніх справ Росії в Москві повідомили про 600 затриманих. Зазначається, що всього в акції взяли участь 1500 осіб.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, суспільство, пікет, акція протесту, арешт, акція протесту
В тему

Останні матеріали