4 Січня 2019
Новини

Рідні б'ють тривогу: в Росії зник український політв'язень

Рідні б'ють тривогу: в Росії зник український політв'язень

Рідні в'язня Кремля Євгена Панова, якого незаконно засудили в окупованому Криму, б'ють тривогу. 

Українець Євген Панов більше трьох тижнів не виходить на зв'язок, - про це в Facebook написав брат політв'язня Ігор Котелянець.

"Після того, як в жовтні московський "суд" підтвердив вирок у 8 років колонії суворого режиму (йому, як і сімферопольському окупаційному суду доказів для цього не знадобилося, досить вказівки ФСБ) Женю тримали в Москві, в СІЗО "Матросская тишина". Потім його вивезли. Доставили в Ростов, потім Краснодар, а потім до Сімферополя. на початку грудня його знову було вивезено з Криму в Краснодар. а звідти, за нашою інформацією - в Саратов. Однак де він зараз і що з ним ми не знаємо вже більше трьох тижнів", - розповів він.

"За непідтвердженою інформацією, кінцевим пунктом його етапу повинен стати колонія в Омську, де його повинні залишити на відбування політичного покарання. Колонія в цьому місті відома тим, що не так давно тамтешні в'язні влаштували бунт, протестуючи проти катувань, які надходять з ними служителі цього середньовічного закладу. Зараз готуємося до касації, а також готуємо позов до Європейського суду з прав людини", - додав він.

За словами Котелянця, зараз МЗС та консули України в Росії, а також Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова намагаються дізнатися, де знаходиться Панов.

Верховний суд Росії засудив Панов до 8 років суворого режиму за підготовку диверсій в Криму.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Україна, кримінал
В тему