13 Лютого 2020
Новини

Коронавірус наробив паніки на кораблі з Китаю в Одесі

Коронавірус наробив паніки на кораблі з Китаю в Одесі

Члени екіпажу корабля "CMA CGM URAL", що прибув 13 лютого в порт Одеси, а перед цим перебував у Китаї, не хворі на коронавірус.

Граничний інкубаційний період, під час якого могло розвинутися захворювання, вже закінчився, повідомили в Одеському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров'я.

Раніше ймовірний коронавірус на кораблі жваво обговорювали в ЗМІ і соцмережах, так як з'явилася інформація, що деякі члени екіпажі хворі і мають високу температуру.

"У членів екіпажу немає підозри на коронавірус. Були зафіксовані тільки випадки захворювання на ГРВІ. Судно вийшло з останнього порту Китаю 16 січня 2020 року.

До прибуття в Україну судно здійснювало заходи в порти Єгипту, Лівану, Туреччини та Румунії. У цих портах всі члени екіпажу судна пройшли перевірку відповідними службами на наявність у них ознак коронавірусної інфекції. Нічого не було виявлено", – розповіли в лабораторному центрі.

"З огляду на максимальний 14-денний інкубаційний період захворювання на коронавірус 2019n-CoV і з огляду на термін в 27 днів від виходу судна з порту Китаю до приходу в порт Одеси, а також беручи до уваги перевірку членів екіпажу в попередніх портах, епідеміологічна ситуація на судні є благополучною" , – підкреслили фахівці.

Разом з тим, після приходу судна в Одесу, всі члени екіпажу пройдуть відповідний температурний скринінг і в разі підозри будуть спрямовані в спеціальні медичні заклади. Також будуть проведені всі лабораторні дослідження і випробування на коронавірус.

Нагадаємо, з підозрою на коронавірус у Харкові госпіталізували студентів. Через підозру на коронавірус у господаря китайські дезінфектори заживо закопали кота. На Волині в лікарні встановили бокси для хворих на коронавірус. Загалом число тих, хто одужав, перевищило кількість жертв коронавірусу. У ВООЗ зробили термінову заяву щодо коронавірусу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Світ, хвороби, коронавірус, українці
В тему