16 Грудня 2019
Новини

Три книги про секс, які вам неодмінно сподобаються 

Три книги про секс, які вам неодмінно сподобаються 

Здається, що про секс написано вже всі книги, проте це не так: науковці плідно працюють та дізнаються нове про можливості наших тіл, а кількість питань про любовну науку у сучасних людей все збільшується та збільшується. Тому ми підготували для вас підбірку книг про секс, які вам неодмінно сподобаються.

Ніна Брохманн, Еллен Стьоккен Дааль «Приховане диво. Вся правда про анатомію жінки»

Цю книжку написали дві молоді студентки, які теж вважали, що вже є всі відповіді на запитання про секс та жіноче тіло. Проте на власний страх та ризик вони вирішили завести блог і там публікувати відповіді на найпопулярніші запитання про тілесне. Проте яким же було їхнє здивування, коли вони отримали шалений відгук про своє творіння, а запитання лилися й лилися. Так і з’явилася ця книжка.

Тому сміливо можна сказати, що ця книжка має стояти на поличці у кожної жінки у якості довідка. Адже вона коротко і ясно розповідає про відповіді на запитання про жіночі статеві органи, приховані скарби - внутрішні статеві органи, менструацію, секс, про те, коли можна завагітніти, контрацепцію та міфи, які з нею пов’язані, різноманітні гінекологічні проблеми тощо.

 Книжка написана простою та зрозумілою мовою, тому буде корисна і дівчаткам-підліткам, і зрілим жінками, які хочуть дізнатися щось нове про своє тіло.

Робера Мюшамбле «Оргазм і Захід: історія задоволення від XVI століття до наших днів»

Несподівана книжка-огляд від французького автора про способи задоволення на теренах західної цивілізації після Середньовіччя і ХХ століття. Грубезний фоліант розповідає про теми, які донедавна не можна було озвучувати. Під «мікроскопом» вченого — Англія, Франція та Німеччина, де автор книжки намагається дослідити сексуальні практики протягом віків.

Книга вас неодмінно здивує, бо змінить ваше, можливо, стереотипне ставлення до сексу у певну епоху. У якості маркерів обрано відношення до оргазму, позашлюбних дітей. Тому ви дізнаєтеся більше про те, коли саме секс став отим забороненим плодом і таємницею за сімома замками. Цікавий текст книжки проілюстровано прикладами з історії мистецтва та статистичними даними, які дозволяють підкріпити думки автора цілком реальними доказами, а не лише уявленнями про те чи інше явище.

Також ви дізнаєтеся більше про завоювання жіночого задоволення, заборонені задоволення, становлення та утиски гомосексуальності, еротизм епохи Просвітництва, секс за гроші, безсмертя подвійного стандарту сексуальності, революцію у сфері контрацептивів та нарцисизм.

Книга буде цікава любителем пікантної теми.

Ів Енслер «Монологи вагіни»

Передовсім, «Монологи вагіни» - це п’єса, яка близько двадцяти років тому зчинила фурор у Нью-Йорку, а потім почала успішно крокувати світом. Це фактично сповідь всіх жінок про нелегку долю бути нащадком Єви. Це книжка не залишить вас байдужим, бо вона нібито говорить про тіло, але більше розповідає про душу.

П’єса була написана на основі понад 200 інтерв’ю з жінками, які щиро і без прикрас пояснили, що їм довелося пережити через те, що вони — представниці прекрасної статі.

Відповідно постановка п’єси «Монологи вагіни» - це не стриптиз, як можна подумати на перший погляд, це жіночі історії. Додамо, що ця п’єса об’єднала довкола себе жінок і стала стартом для руху, який захищає жінок від насилля в усіх куточках світу і допомагає тим, хто від нього, на жаль, постраждав.

Загальний лейтмотив п’єси — єднання жінки із її жіночою суттю — вагіною.

Ця книга буде цікава тим, хто досі табуює секс і називає статеві органи пестливими словами. Також вона неодмінно стане у природі тим жінкам, які пережили сексуальне насильство у минулому і хочуть позбутися цих спогадів через катарсис.

Гарного вам читва!

 

Олена Кузьмич, журналістка

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: секс, кохання, книги
В тему