3 Жовтня 2019
Новини

Як підрахувати ідеальні пропорції власного тіла

Як підрахувати ідеальні пропорції власного тіла

Хвиля схуднення перед морем чи відпусткою плавно переходить в хвилю схуднень перед виходом на роботу.

Про це пише Хроніка.

«Про вагу говорити складно, адже якщо говорити тільки про шкоду зайвої ваги, то можна звинуватити fat shaming», - пояснює колишня в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

А якщо говорити в контексті: головне - бути фізично активними і психічно здоровими, то можна дорікнути в тому, що не дбаємо про власне здоров'я.

Щоб виявити, чи є проблеми з вагою, то слід врахувати індекс маси тіла і співвідношення талії до стегон. Але спиратися на тільки вагу - недостатньо.

Здоровий індекс маси тіла - співвідношення ваги до квадрату зросту - коливається від 18.5 до 24.9. Досить багато людей мають насправді здорову вагу, але вважають себе «жирними» (жінки) або «дрищами» (чоловіки) і прагнуть свою вагу змінити, хоча особливої ??необхідності немає.

Надмірна вага визначається ІМТ 25 - 29.5. Ожиріння має три ступеня, і починається з ІМТ 30 і більше. ІМТ, менше 18.5, є занадто малим.

Наприклад: вага = 68 кг, зріст = 165 см (1,65 м)

Розрахунок: 68 ÷ (1,65) 2 = 24,98.

Співвідношення талії до стегон може розповісти про загрозу вісцерального ожиріння.

Супрун зазначає: талія повинна бути менше стегон. У чоловіків співвідношення талії до стегон має бути 0.9 або менше, а у жінок - 0.85 або менше. Вісцеральне ожиріння - це істотний ризик серцево-судинних захворювань, діабету 2 типу та еректильної дисфункції.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: здоровий спосіб життя, цікаво знати, схуднення, уляна супрун
В тему