23 Вересня 2019
Новини

Живіть до 100: фактори довголіття

Живіть до 100: фактори довголіття

Тривалість життя сучасної людини стрімко зростає в багатьох країнах світу.

Це стосується й України, пише Ukrhealth.

Як вважають фахівці, тривалість життя на 75% залежить від зовнішніх факторів, наприклад, харчування і способу життя. І тільки на 25% – від генетики.

Є деякі ознаки, за якими можна визначити потенційних довгожителів – багато вчених проводять дослідження на цю тему. Наприклад, було встановлено, що шансів на довге життя більше у тих, чия вага завжди була в нормі.

Одним з важливих факторів вчені вважають оптимізм і соціальну реалізацію. Переважна більшість довгожителів мають багато друзів, часто спілкуються з різними людьми, захоплюються творчістю і дивляться на життя з оптимізмом. Крім того, довгожителям не властиво переживати про вік – вони відчувають себе молодше, ніж говорять цифри в паспорті, і ведуть активний спосіб життя.

Ще один ключовий фактор – харчування. У раціоні довгожителів обов’язково повинні бути свіжі фрукти і овочі, а також морепродукти. Як показують дослідження, середземноморська дієта допомагає жити довше і уникнути вікових захворювань.

Не менш важливий для довгожителя хороший сон. Проблеми зі сном часто є наслідком якихось порушень або захворювань, а також істотно знижують якість життя. Тому тим, хто планує відзначити столітній ювілей, потрібно приділяти сну достатньо часу.

Звичайно, не можна не сказати про важливість фізичної активності. Для довгожителя важливо зберігати тонус м’язів. Фахівці радять фізичні навантаження всім без винятку – навіть піші прогулянки або легка зарядка принесуть хороший результат.

Читайте також:

Багато пива і мало інтиму: секрет свого довгожительства розсекретили бабусі-близнючки

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, довголіття, здоров'я
В тему

Останні матеріали