2 Серпня 2019
Новини

Секрети молодості: 10 порад від науковців

Секрети молодості: 10 порад від науковців

Хочете довше зберегти молодість – виробіть нескладні звички.

Науковці з Гарвардського університету склали список порад, які допоможуть почуватись молодими та здоровими, пише Свідок.

Вчіться новому

Дослідники з Гарвардського університету з’ясували, що термін молодості людини на 80% залежить від рівня когнітивних функцій. Тим, хто дійсно прагне відтермінувати старість, вони радять постійно тренувати мозок.

Вивчення іноземної мови, вважають вчені, є одним з кращих способів утримувати інтелект молодим. З віком у людини знижується здатність швидко переключатися з одного завдання на інше і утримувати увагу. Люди, які володіють двома і більше мовами, набагато краще чинять опір цьому процесу.

Нова професія

Точніше, новий рід занять. За словами науковців, зміна роду діяльності в віці після 40 призводить до того, що в головному мозку між клітинами створюються нові зв’язки.

Фізична активність

Багато людей проводять дні, працюючи в офісі. Але мозку необхідний рух, оскільки він забезпечує його новим надходженням кисню разом з дедалі сильнішим кровообігом. Вчені наполегливо рекомендують практикувати будь-яку, навіть мінімальну фізичну активність.

Радість

Так, життя буває важким, але потрібно вміти знаходити для себе джерела радості – мозок дуже «любить» позитивні емоції. Дослідження вчених з університетів Сіетла і Балтимора показали: якщо людина постійно відчуває емоційну незадоволеність, розумовий занепад неминучий.

Нейробіка

Незвичні навантаження в повсякденному житті – це хороше тренування для мозку. Наприклад, можна поміняти руки і якийсь час побути «лівшею», прийняти душ або зробити щось із закритими очима. Ми здійснюємо багато звичних, доведених до автоматизму дій, а мозок від подібного автоматизму починає лінуватись. Цього важливо не допускати.

Читайте також:

Конфлікти та підйом до сходу сонця: 7 способів вийти із зони комфорту

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, молодість, секрети, поради
В тему