10 Липня 2019
Новини

Твій корисний сніданок

Твій корисний сніданок

Салат коул слоу – це традиційна американська закуска з капусти та моркви, яка має безліч варіацій. Хтось обирає ніжний та солодкий смак, інші – пряний та гострий.

Основним інгредієнтом коул слоу є капуста, пише сайт Рудь.

До неї можна додавати моркву, яблука, селеру, цибулю, горіхи, родзинки, зелень. Кожен кухар зможе підібрати інгредієнти на свій смак та гаманець. Соус для салату роблять на основі сметани чи йогурту з додаванням гірчиці, перцю, хрону, яблучного оцту та інших прянощів.

Коул слоу належить до дієтичних та малокалорійних страв, що є невід’ємною частиною здорового та поживного раціону. Салат містить безліч корисних речовин (вітаміни А, B, C, натрій, калій, залізо, кальцій, магній), які наповнюють організм енергією та бадьорістю.

Складові

Капуста білокачанна – 500 г

Морква – 2 шт.

Яблука – 2 шт.

Лимон – 1 шт.

Для соусу:

Йогурт «Для салату», 3,2% – 200 г

Хрін білий – 10 г

Гірчиця – 1 ст. л.

Сіль – за смаком

Перець – за смаком.

Приготування

Етап № 1

Для початку нарізаємо капусту тонкою соломкою. Перекладаємо в глибоку миску, додаємо трохи солі та перемішуємо.

Миємо моркву та яблука, чистимо від шкірки, також нарізаємо соломкою або тремо на тертці.

Яблука бажано брати тверді, соковиті та кислі: такі найкраще смакуватимуть у салаті.

Після нарізки обприскуємо їх трохи лимонним соком, щоб зберегти привабливий білий колір м’якоті.

Моркву та яблука додаємо до капусти.

Етап № 2

Готуємо соус. Йогурт поєднуємо з гірчицею та хроном, додаємо трохи солі та перцю. Все гарно перемішуємо та заправляємо салат.

Подавати на стіл закуску бажано одразу, адже овочі можуть пустити сік та розм’якнути.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, сніданок, харчування, рецепти
В тему