9 Липня 2019
Новини

Прості і ефективні поради, як зробити нічний сон комфортнішим

Прості і ефективні поради, як зробити нічний сон комфортнішим

Вчені із Об’єднаних Арабських Еміратів дали дві ефективні поради, як поліпшити нічний сон.

Про це повідомляє Йод.Медіа.

Якісний сон впливає на стан людини протягом усього дня. Тому правильно спати - це частина запоруки успішності на роботі, в навчанні і в стосунках.

Вчені з ОАЕ довели, що чим ближче до ліжка знаходиться телефон, тим більша ймовірність отримати недосип і навіть неврологічне виснаження. Експерти досліджували сон понад 500 осіб. Виявилося, що гірше за всіх себе відчували ті люди, які спали в безпосередній близькості до смартфона.

Найменш якісний сон був у тих людей, які клали телефон під подушку. Трохи краще спали ті, хто розташовував гаджет на тумбочці біля ліжка. Найякіснішим був сон у тих людей, які залишали телефони в іншій кімнаті.

«Активні користувачі смартфонів більш схильні до недосипання і, як результат, швидко набувають залежність від надмірного споживання кофеїну, що тільки посилює проблему. Примітно, що шкоди завдають не тільки мобільні телефони, але також і пристрої для моніторингу сну, які вимагають установки в безпосередній близькості від людини під час сну», - зазначили вчені.

Окрім телефону, на якість сну впливає і ковдра, якою укривається людина. Як стверджують експерти, більш тяжчий плед стимулює релаксацію людини, створюючи ефект обіймів. Вчені зазначають, що коли людину обіймають, в її організмі відбувається глибока стимуляція тиску. А вона, своєю чергою, знижує рівень гормону стресу кортизолу і сприяє виробленню серотоніну, який пов’язаний з відчуттями щастя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Котлетки з котика?»: знахідка у тефтелях шокувала українців (фото)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, Україна, Волинь, львів, київ, рівне, Світ, сон, здоровий спосіб життя
В тему