15 Квітня 2019
Новини

Корисне поруч: часник гальмує вікові зміни у мозку

Корисне поруч: часник гальмує вікові зміни у мозку

Учені зі США стверджують, що вживання часнику може допомогти зберегти когнітивні здібності до глибокої старості.

Вікові зміни мозку неминучі, хоча у кожного цей процес протікає зі своїми особливостями. Вчені постійно шукають способи, які допоможуть зупинити або відстрочити вікове згасання інтелекту, – повідомляє Країна здоров’я.

Вчені заснували припущення про позитивний вплив часнику на мозок на основі даних про те, що кишкова мікрофлора може впливати на різні процеси в організмі. З віком знижується різноманітність кишкової мікрофлори. Часник же допомагає зберегти нормальну мікрофлору за рахунок вмісту унікальних сполук, здатних ефективно боротися із запальними процесами і патогенними мікроорганізмами.

Вчені представили результати свого дослідження на щорічній зустрічі Американського фізіологічного товариства. Фахівці ввели в раціон дворічних мишей – для цих тварин це похилий вік, добавку з екстракту часнику, а саме аллил сульфід.

Через місяць мишей порівняли з їхніми ровесниками, які не отримували добавок. У тварин, які отримували аллил сульфід, стан пам'яті виявилося набагато кращий, ніж у інших – вони успішніше орієнтувалися в просторі і виконували інші тести.

Тепер вчені збираються провести детальні дослідження зв'язку кишкової мікрофлори з віковим старінням мозку.

Читайте також:

Що випити, аби заспокоїти нерви після результатів виборів – Супрун

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство, часник, мозок
В тему