13 Лютого 2019
Новини

Головні табу при схудненні

Головні табу при схудненні

Для досягнення ефективності при схудненні з раціону варто виключити перекуси, солодощі, смажену їжу і солодкі напої.

Таку думку висловила лікар-дієтолог Оксана Скиталінська в коментарі кореспонденту УНН.

«Щоб схуднути, треба забути про таке поняття, як перекус. Це вже вчорашній день – уже наука підтвердила, що ніякі перекуси організму не потрібні. Тобто достатньо їсти тричі вдень. Якщо у людини є якісь захворювання, то, звичайно, це питання вирішується індивідуально», - зазначила дієтолог.

За її словами, також треба виключити зі свого раціону всі солодощі та всю смажену їжу. Солодощі можна замінити на 1-2 фрукти на день, ягоди. Смажені ж страви лікар порадила замінити, наприклад, на парові овочі. Таким чином можна буде позбутися високої калорійності їжі, що обов’язково при схудненні.

«Треба пам’ятати, що вода – це найздоровіший напій, чай і каву – можна додатково, все інше взагалі забирається – солодкі компоти, води тощо», – додала Скиталінська. За її словами, достатньо вживати приблизно 1 л води на день.

Як пояснила дієтолог, щоб схуднути, треба витрачати більше калорій, ніж надходить до організму. Це можна робити за рахунок скорочення калорійності їжі й збільшення енерговитрат – за рахунок фізичної активності. Причому обов’язково, щоб ці процеси відбувались паралельно.

«Тільки в такому випадку людина буде правильно худнути – за рахунок жирової маси, а не за рахунок м’язової маси», – наголосила дієтолог.

Нагадаємо, допустимої щоденної норми цукру бути не може, оскільки доданий цукор шкідливий для здоров'я в будь-якій кількості.

Читайте також:

Як схуднути без дієт, таблеток і спорту: 17 секретів для дуже лінивих

 

Найздоровіший напій – це вода, а потім може іти кава – теж природний, не перероблений продукт, чай – трав'яний, зелений, чорний і так далі.

Амінокислоти із неміцних нежирних бульйонів краще засвоюються організмом, ніж із цілого шматка м'яса.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство
В тему