29 Січня 2019
Новини

Лікаря радять, як правильно прокидатися

Лікаря радять, як правильно прокидатися

Терапевти переконують, що є певні правила, які після пробудження сприяють хорошому самопочуттю.

Наукові фахівці порадили повністю відмовитися від деяких звичок, зокрема – від звички різко вставати з ліжка, прокинувшись від сну, – пише Ukrhealth.

Не варто поспішно підніматися з ліжка при перших звуках будильника, кажуть лікарі. В цілому краще привчити себе прокидатися самостійно, а не по будильнику. Обривання сну різким звуком – це стрес, на який організм може відреагувати досить негативно як у фізіологічному, так і в емоційному плані.

Після нічного сну організму потрібно дати деякий час для того, щоб він міг прийти в себе. Фахівці радять не встаючи з ліжка виконати легкі вправи або дихальну гімнастику – це допоможе відчути приплив енергії і підбадьоритися.

Від посилених фізичних навантажень в ранкові години, на їх думку, краще відмовитися. Біг і активні силові вправи після пробудження – це надмірне навантаження на хребет і внутрішні органи. Набагато доцільніше вранці розминатися, потягатись, плавати.

Що стосується харчування, то експерти рекомендують відмовитися від звички їсти за сніданком занадто жирні та копчені продукти, в іншому випадку можна зіткнутися з появою збоїв в роботі печінки. Але з’їсти що-небудь солодке не забороняється.

Лікарі помітили, що солодке, з’їдене вранці, не відкладається у вигляді непотрібного жирку з боків, – його калорії повністю витратяться за день. Але якщо цукру за сніданком з’їдається дуже багато, це призведе до того, що незабаром після сніданку знову з’явитися сильне бажання поїсти, а це шлях до переїдання. Тому не варто запивати булочку з варенням солодким чаєм.

Читайте також: Корисно чи не дуже: як діє на організм зелений чай

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: суспільство
В тему

Останні матеріали