19 Листопада 2018
Новини

Представники «Нацкорпусу» звірськи побили екс-командира роти поліції «Східний корпус» Олега Ширяєва

Представники «Нацкорпусу» звірськи побили екс-командира роти поліції «Східний корпус» Олега Ширяєва

Інцидент стався в приміщенні спорткомплексу "Локомотив" у неділю, 18 листопада.

Про це сам постраждалий повідомив на своїй сторінці у Facebook.

За словами постраждалого його побили голова міжобласного об'єднання "Національного корпусу" "Терен Схід" Максим Жорін, очільник харківського штабу "Нацкорпусу" Костянтин Немічев, а також активісти Сергій Величко, Артем Субочев і Петро Гулько.

Ширяєв також опублікував своє фото, на якому видно, що у нього гематоми і кров на обличчі і перев'язана голова.

У місцевій поліції підтвердили, що Ширяєв подав заяву про напад на нього.

«Потерпілий із забоями був доставлений до Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги. На даний час поліцейські встановлюють усі обставини бійки та осіб, причетних до неї. Інформація про подію зареєстрована у Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень. Вирішується питання щодо її кваліфікації за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України», - повідомили в поліції.

«У даний час поліцейські встановлюють всі обставини події та осіб, причетних до неї. Інформацію про подію зареєстровано в журналі єдиного обліку заяв та повідомлень. Вирішується питання про її кваліфікації за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України», - повідомили в прес-службі ГУ Національної поліції в Харківській області.

«Бокс - спорт благородних джентльменів. Але це не стосується представників Національного корпусу, які не мають нічого спільного з бойовим духом, стійкістю та хоробрістю. Тільки боязливі шакали нападають зграєю! Сподіваюсь народ України надасть гідну оцінку поведінці представників цього руху! З нами Бог!», - підсумував Ширяєв.

Олег Ширяєв

Як відомо, Ширяєв був виключений з "Нацкорпусу" у вересні 2017 року. В кінці травня 2018 року "Нацкорпус" опублікував заяву, в якій стверджував, що ГО "Східний корпус" є "черговим політтехнологічним проектом Банкової і СБУ, покликаним дискредитувати і дробити правий рух в Україні", а також звинувачував Ширяєва і його організацію в рейдерських атаках на бізнес, контрабанді і т. д. У відповідь Ширяєв назвав "Нацкорпус" "проектом МВС", заявив, що не поділяє його переконань, а також заявив про особистий конфлікт з лідером "Нацкорпусу" Андрієм Білецьким через смерть одного із засновників "Азова" Ярослава Бабича.

13 вересня 2018 року Ширяєв був затриманий після проведення слідчих дій у зв'язку з конфліктом через елеватора в с. Занки Харківської області. Йому було оголошено про підозру за ч. 4 ст. 296 КК України. Крім того, Ширяєву інкримінується ч. 1 ст. 294 і ч.2 ст. 347 (активна участь в масових заворушеннях, що супроводжувалися погромами, знищенням і пошкодженням майна, спробою захоплення будівлі, навмисне пошкодження майна працівника правоохоронного органу шляхом підпалу) КК України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кримінал, Україна
В тему