20 Лютого 2018
Новини

Вівцю схрестили з людиною

Вівцю схрестили з людиною

Вчені з Каліфорнійського університету вперше виростили ембріон вівці, в якому містилися людські клітини. Результати дослідження були представлені в рамках виступу на конференції Американського наукового товариства в Остіні.

Фахівці помістили стовбурові клітини людини в ембріон вівці. Всього химерний зародок розвивався 28 днів. Цього вистачило, щоб продемонструвати, що ембріони цілком могли стати повноцінними живими істотами, потім експеримент зупинили через обмеження, що діють у країні.

Кількість людських клітин в ембріоні мала – одна на десять тисяч. Тому зародок ніколи не перетворився б у «вівцю з людським обличчям або мозком».

Читайте також: Вчені знайшли незаперечний доказ еволюції

Передбачається, що подібне дослідження дозволить вирощувати повноцінні органи людей усередині тварин, придатні для подальшої трансплантації пацієнтові. Однак для цього необхідно, щоб в ембріоні був один відсоток людських клітин.

У січні 2017 року біологи з США, Іспанії та Японії створили гібриди свині та людини для тих же цілей. У підсумку в свинячому ембріоні сформувалися клітини-попередники різного виду тканин, зокрема серця, печінки і нервової системи. Гібридам свині і людини дозволили розвиватися протягом трьох-чотирьох тижнів, після чого з етичних міркувань вони були знищені.

Нагадуємо, Італієць, який хоче пересадити голову, пообіцяв відкрити людям шлях до безсмертя

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему