Життя

Художниця з Луцька мріє стати фотомоделлю

Художниця з Луцька мріє стати фотомоделлю

Мистецтво завжди дарує людям відчуття краси, вчить нас любити навколишній світ завдяки майстерному і досконалому відтворенню реальності. Секретами творчої діяльності поділилася Віра Чернецька, яка працює художником-реставратором церковних виробів, а також створює багато цікавих та естетичних витворів.

Маючи хист до образотворчого мистецтва, вона виконує портрети (олівцями кольоровими та простими, пастеллю, тушшю та олійними фарбами). До того ж, займається мистецькою ліпниною та розписом стін, одягу та скла, робить копії картин.

– Віро, в якому жанрі Ви працюєте?

– Більшу частину своєї творчості я присвятила роботі портретного жанру, активно займаюся живописом, декоративно-ужитковим мистецтвом. Взагалі, малюю на полотні, ватмані, картоні, кераміці, дереві, металі та склі за допомогою різних фарб. Найчастіше створюю портрети жінок та чоловіків, інколи навіть образи Матері Божої. Відверто кажучи, подобається зображувати пейзажі та інтер'єри.

– Які відтінки переважають у Ваших роботах?

– Мої улюблені кольори для малюванння – тілесний та індиго.

Я створила дуже багато робіт, усіх навіть не можу перерахувати. Оскільки малювати мені подобалося завжди, тому навіть під час навчання я активно займалася творчістю, але більшість картин дарувала друзям та знайомим. Адже малюю не для себе, а для всіх людей.

– Чи представляли свої роботи на виставках?

– Звичайно. Показувала свої роботи в луцькій Галереї мистецтв, а ще у місцевій кав’ярні «Coffein».

– Що найбільше любите малювати?

– Просто обожнюю створювати портрети. Любов до цього жанру виникла давно, проте не згасла навіть з часом. А загалом як художник-портретист, малюю портрети на замовлення. Останнім часом виконую портрети з фотографії як живописні олійними фарбами на полотні, так і графічно (сухим пензлем і пастеллю).

– Де черпаєте натхнення?

– Мене надихають мої брати, мені дуже пощастило з ними, адже є з кого брати приклад. Їх у мене аж 3, правда, двоюрідні, троюрідні, але мені зовсім як рідні! Вони дуже цікаві і непересічні особистості – завжди веселі, чуйні та подають мені багато ідей для творчості.

 – Як довго працюєте над створенням однієї картини?

– Якщо це портрет – то декілька годин, якщо картина – то близько місяця, а вже тривалість розпису стін залежить від маштабу простору, який потрібно розмалювати. Взагалі мені найкраще творити вдень, та це не завжди виходить.

– Можливо, маєте ще якісь вподобання та заняття?

– Основна робота – художня, та віднедавна мене взяли в модельне агенство Марини Занюк, що знаходиться у Луцьку. Пробую себе ще у такому амплуа.

– Чи важко бути художником у сучасному меркантильному світі?

– Ні, зовсім не важко, просто треба мати бажання творити та постійно навчатись. Пізнавати світ. Для мене є один художник-взірець – Карл Брюллов. Він автор багатьох акварельних картин і портретів. От і я такі малюю. Коли я працюю, то мрію про свою художню студію.

– На Вас впливають нинішні події в державі та світі?

– Думаю, все можна побороти, розвиваючи себе в кращому напрямку, несучи в своїх роботах та вчинках позитив. Тому я намагаюся не брати від життя поганого, його і так скрізь забагато. Скажу, що основним у житті є моя родина та здоров'я. А секрет успіху – у працьовитості та оптимізмі. Потрібно постійно навчатися та йти до своєї мети – тоді все вдасться.

Сергій Жуковський

БІЛЬШЕ ВРАЖАЮЧИХ ТА ДУШЕВНИХ ЖИТТЄВИХ ІСТОРІЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ»  В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Найцікавіше, Життя
В тему

Останні матеріали