Поради

Що приготувати на вихідні? 3 рецепти для англійського вікенду

Що приготувати на вихідні? 3 рецепти для англійського вікенду

На носі вихідні, і ви знову ламаєте голову над тим, що приготувати? Пропонуємо 3 страви, за які ваша сім’я вам стовідсотково подякує.

Якою ви уявляли англійську кухню? Тонкий та вишуканий смак? Ні! Дивно, але за британською кухнею закріпилась репутація не надто витонченого меню, адже традиційна англійська кухня у всі часи приділяла увагу якості інгредієнтів, а не смаковим ноткам та естетичній стороні. Якщо ви поціновувач їжі, справжній смак якої не приховують за соусами та прянощами, спробуйте приготувати ці три прості страви.

Закуска: Яйця по-шотландськи

Інгредієнти: 

500 г. куряче філе;

200 г. обсмажені гриби;

1 цибулина;

2 скибки білого хліба;

7 курячих яєць;

4 ст. л. панірувальних сухарів;

100 г. молока;

2 ст. л. муки;

Сіль, перець, свіжий окріп за смаком.

Як приготувати:

Філе прокрутіть з цибулино. Додати перебиті в блендері гриби (гриби можна обирати будь-які). Хліб замочити у молоці, розтерти та добавити до фаршу. Посолити, поперчити і за смаком додати окріп. Добре вимісити фарш. Попередньо зварити 6 яєць. Якщо подаватимете цю страву гарячою, то краще зварити яйця в круту.

На харчову плівку викладіть пляцок з фаршу. Обкатайте яйце в муці та покладіть поверх фаршу. Підбираючи край плівки сформуйте кульку.

Занурте кульку у збите яйце, а тоді й панірувальні сухарі. Обсмажте у кип’ячій олії до золотої скоринки.

Яйця по-шотландськи можна подавати як холодну так і гарячу закуску.

Основна страва: Пиріг пастуха

«Shepherd's Pie» – класичне блюдо англійської кухні. Як і червоний борщ в Україні, пиріг пастуха кожна британська господиня робить по-своєму, додаючи продукти, які є в її комірчині. Однак, картопля і м’ясо – два незамінні інгредієнти цієї страви.

Інгредієнти:

600 г. картоплі нарізаної шматками;

3 зубки часника;

1 морквина;

1 цибулина;

¾ склянки знежиреної сметани;

½ склянки потертого твердого сиру (у класичному рецепіт Чеддер);

500 г нежирного яловичого фаршу;

2 ст. л. борошна;

¾ склянки мясного бульйону;

2 ст. л. кетчупу;

Сіль, перець, розмарин, чебрець за смаком.

Як приготувати:

Відваріть картоплю до готовності. Натріть моркву, цибулю і часник. Помніть картоплю зі сметаною та всипте сир. М’ясо підрум’яньте у сковороді. Досипте борошно та жарте ще 1 хв. Додайте потерті овочі, бульйон і кетчуп; смажте ще 5 хв. Все це виложіть у деко, а зверху викладіть картоплю.

Випікайте пиріг 20 хв. при 190°С. Посипте сиром і залишіть в духовці ще на декілька хвилин. Страву подають гарячою.

Десерт: Баноффі

Banoffee pie – це англійська пиріг, приготований з бананів, вершків і карамелі.

Інгредієнти:

150-200 гр. пісочного печива;

180 гр. вершкового масла;

2 банани;

200 гр. цукру;

225 гр. вершків;

100 гр. домашнього сиру.

Як приготувати:

Печиво розітріть та додайте розтоплене масло у декілька підходів. Добре розмішайте «тісто». Застеліть форму харчовою плівкою, вилощіть туди отриману масу та рівномірно розподіліть по ємкості. Добре утрамбуйте та залиште в холодильнику на декілька годин.

В каструльку всипте цукор та додайте 50 мл. води. На маленькому вогні, не помішуючи, доведіть карамель до характерного коричневого відтінку. Додайте 80 гр. масла та теплі вершки. Цей процес потрібно виконувати повільно та обережно, адже після додавання рідини, карамель почне пінитися. Добре розмішайте та вилийте на пісочну основу. Зверху викладіть порізані кільцями банани.

100 гр. вершків збити в щільну пишну масу, до них додати сир і знову збити. Крем викласти на банани. Вивільніть десерт від форми та подавайте.

Смачних вам вихідних!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я
В тему