Поради

Як відкласти гроші на відпустку?

Як відкласти гроші на відпустку?

А ви знаєте, коли потрібно починати відкладати гроші на відпустку? Матеріал розповість, як зекономити на відпочинку, не знизивши його якості.

 

Проте, що українці економлять, давно відомо. Але на що йдуть заощаджені кошти? Соціологи підрахували, що 7% наших людей витрачають накопичені гроші на поліпшення житлових умов. 14% опитаних планують зробити ремонт. І лише кожний десятий респондент готовий витратити заощадження на відпочинок.

 

Аналітики пропонують ознайомитися з декількома правилами, дотримуючись яких можна заощадити на відпустці:

 

Коли почати відкладати гроші на відпустку?

Аналітики заявляють, накопичувати на майбутню відпустку потрібно відразу після повернення з цьогорічного відпочинку. Витрачати на відпустку середньостатистичного українця становлять дві середньомісячних зарплати. Цю суму можна зібрати за рік, відкладаючи 10% -15% від заробітку. Така сума суттєво не позначиться на якості вашого життя. Якщо починати збирати пізніше, то доведеться в чомусь себе обмежувати.

 

За рік в банку – смачна вечеря

Користуватися банківськими послугами можна лише в тому випадку, коли ви кладете гроші на депозит під відсоток. Це допоможе не тільки зберегти, але і примножити капітал. Тим паче, в такій ситуації ви не зможете забрати гроші з думкою про те, що згодом їх повернете.

Звичайно, процент, який набіжить не перетвориться на суттєву суму, проте, навіть за 1-2 тисячі гривень можна провести чудовий день за кордоном, наприклад, оплативши екскурсію чи повечерявши у хорошому ресторані.

 

Подорожувати самостійно чи з туристичним агентством?

Купувати путівку чи подорожувати самостійно, – кожен вирішує сам. Однак, у напрямках, які обирає наш турист, вигідніше їздити самостійно. Звичайно, мороки з вибором готелю, авіакомпанії, бронюванням та покупкою білетів – буде багато. Але у туристичному агентстві вам доведеться викласти за ці послуги кругленьку суму.

 

Коли купувати путівку?

Краще заздалегідь купувати авіаквитки і бронювати номер у готелі. Купуючи їх за півроку, можна заощадити до 50%. Також слідкуйте за акціями та знижками. Для того, аби не проґавити «халяву», підпишіться на новини авіакомпанії та знайомтесь з інформацією, яку вони вам надсилають.

 

Коли обмінювати валюту?

Ну хто їде за кордон з українськими гривнями? Відтак, ще одне важливе питання обмін валюти. Міняти гроші потрібно в міру їх появи. Так ви уникнете валютних ризиків. Адже хто знає, за яким курсом вам доведеться міняти гроші наступного літа…

 

Чи варто розплачуватися карткою у відпустці?

Їдучи у відпустку, краще брати з собою готівку. Оплачуючи покупку карткою, можна переплатити. Це відбувається тому, що в операції може брати участь кілька валют.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я, Сім'я
В тему