Поради

Які вправи потрібно робити, щоб схуднути швидко

Які вправи потрібно робити, щоб схуднути швидко

Мрієте схуднути? Бігаєте-бігаєте, а результату не бачите? Можливо, вам слід переключитися на інший вид спортивних тренувань? Стаття розповість, які вправи допомагають швидше схуднути.

 

Ну хто з нас не бачив красивих американських фільмів, де герої, у розкішних спортивних формах, бігають зеленими парками? Навіть персонажі усіма улюбленого серіалу «Друзі» не цуралися бігу! Ще тридцять років тому, біг вважали панацеєю практично від всіх хвороб. Любителі бігати зранку навіть збиралися у групи, аби оздоровлюватися разом.

Зазвичай, людина біжить зі швидкістю 8 км/год. З вагою 70 кг, за година бігу ти втратиш близько 500-600 ккал. Проте, сьогодні тренери віддають перевагу іншим видам тренувань. Є вправи, які виконати набагато легше, а калорій, при цьому, спалюється значно більше.

 

Які вправи спалюють більше калорій ніж біг?

 

Біг чи швидка ходьба?

Не любиш бігати? Чому б не змінити біг на швидку ходьбу? Година прогулянки рівняється втраті 150-200 ккал. А поспішаючи ти спалюєш ще на 200 ккал. більше.

Чому ходьба ефективніша ніж біг? Адже 500 ккал, які витрачаються за годину бігу більше ніж 450, які згоряють при швидкій ходьбі? Проте, задумайся, чи зможеш ти, провалявшись все життя на дивані, бігти протягом години? Навряд чи. А от швидко йти протягом 60 хвилин зможеш запросто! Відповідно, питання «Що краще біг чи швидка ходьба?» – в даному контексті, втрачає актуальність.

Окрім того, швидка та тривала ходьба набагато ефективніша для людини, яка хоче схуднути, тому що в великих обсягах розтворяє в організмі глюкозу (це перші 30 хвилин), а потім жир.

Варто зазначити, що аби почувати себе у хорошій фізичній формі, варто робити в день 7000-10000 тисяч кроків, які дорівнюють 7-10 кілометрам.

 

Дитяча скакалка

Мабуть, в дитинстві, у кожної дівчинки, була скакалка. Такі стрибки супроводжувалися радістю. Ми не знали втоми та не лічили витрачених калорій. Хочеш схуднути? Тоді згадай дитинство!

Ти здивуєшся, дізнавшись, скільки калорій спалює скакалка. 200 ккал. зникнуть за 15-20 хвилин тренування. Відповідно, за годину людина може втратити близько 750 ккал. Проте, займатися зі скакалкою протягом години дуже тяжко. Відповідно, аби збільшити розхід калорій, варто притримувати одного правила: чергуйте темп.

Такі стрибки не тільки розтворять зайві кілограми, але і попередять целюліт, зроблять шкіру еластичнішою та приберуть товсті боки. Також зменшуються жирові відкладення на стегнах, животі, підвищується тонус м’язів. Ефект помітний вже через два тижні.

Аби тримати себе у формі, достатньо працювати з цим зручним тренажером, всього 15 хвилин на день.

 

Дешевий та практичний обруч

Погана погода за вікном, а в дома так тепло та затишно? Зроби собі вихідний від пробіжки. Схуднути можна і з допомогою хулахупа.

Вправи з обручем не тільки зроблять талію осиною, але і підтягнуть м’язи нижньої половини тіла, зокрема зменшаться об’єм сідниць, стегон, ніг, а також плечей, рук, спини. Щоденні тренування покращують роботу шлунку та попереджають запори. Також зміцнюється вестибулярний апарат та підвищується тонус шкіри. А масажна дія перешкоджає появі та поширенню целюліту.

Ще одна перевага хулахупу – аби користуватися ним не потрібно особливих навиків. Це практичний, дешевий та ефективний тренажер.

А ти знаєш, скільки калорій спалює обруч? Якщо крутити хулахуп протягом години, ти витратиш від 400 до 600 калорій. Збільшити розхід калорій можна пританцьовуючи чи стоячи на одній нозі.

 

Як втратити калорії легко і весело? – Танці!

Як схуднути нічого не роблячи? Це просто! Відправляйся з подругами у клуб! Ритмічні танці спалюють калорії не гірше за біг.

Найрезультативнішим танцем для схуднення видався, як не дивно, спокійний балет. За годину заняття танцівники спалюють близько 750 ккал. Друга місце у рейтингу танців, які допомагають у боротьбі з зайвою вагою, зайняв енергійний хіп-хоп. За годину заняття ти втратиш до 500 ккал. На третій сходині стоять швидкі бальні та клубні танці.

Погодься, якщо можна вибрати біг чи танці, ти схилишся до другого.

 

Йога – не спорт?

Багатьох дівчат цікавить, чи допоможе йога схуднути? Безумовно, регулярні заняття допомагають контролювати вагу. Але основне завдання йоги – навчити нас прислуховуватися до свого тіла.

Його буває різною і кожний вид спалює певну кількість калорій. Наприклад, за одне заняття з йогою-віньяса ти втратиш близько 600 ккал., а хатха обійдеться організму у 200 ккал.

Такі заняття підготують тіло до майбутніх навантажень, однак навряд чи допоможуть швидко схуднути.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, Ідеальне тіло
В тему

Останні матеріали