Поради

Як навчити дитину користуватися комп’ютером

Як навчити дитину користуватися комп’ютером

Навчити дитину користуватися коп’ютером може бути легким процесом,  від якого ви отримаєте ще й немало задоволення. Для них, це лише розвага.

 

Скористайтеся інтерактивними вебсайтами, які притягують увагу вашої малечі, і ви будете просто вражені тим, наскільки швидко ваше чадо оволодіватимиме всіма необхідними навиками користування технікою. Дитина буде вчитися  переміщатися по вебсайтах, розпізнавати літери та числа та користуватися мишкою.

Крок 1.

Посадіть дитину собі на коліна перед коп’ютером.  Вам треба буде самому виконувати необхідні маніпуляції та керувати мишкою, щоб дитина могла побачити що потрібно з цим всім робити.

Крок 2.

Обиріть інтерактивний вебсайт, який є знайомим для дитини. У більшості дітей є улюблені мультфільми, які вони полюбляють дивитися. Більшість телевізійних мереж мають свої вебсайти з тими ж знайомими персонажами. Це допоможе зацікавити та мотивувати  дитину вивчати комп’ютер далі.

Крок 3.

Покажіть дитині як працює вебсайт: покладіть її руку на мишку, а свою на її. Порухайте мишкою по веб сторінці, щоб дитина відчула ці рухи слідкуючи за курсором, який рухається по екрану.

 Крок 4.

Грайте ігри, співайте пісні та розфарбовуйте картинки разом з своєю дитиною. Більшість ігор матиме розвиваючий характер, таким чином вона почне розпізнавати кольори, літери та числа.

Крок 5.

Будьте терплячі. Дозвольте дитині казати що вона хоче робити і куди хоче піти. Ця процедура принесе вам безліч задоволення. Дитина навчається і водночас ви проводете час результативно. Це не займе багато часу, невдовзі вона буде робити це все самостійно.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я, Школа батьківства
В тему