16 Лютого 2023
Новини

Що таке йохімбе та у чому його користь для здоров'я: таємниці кореня африканського дерева

Що таке йохімбе та у чому його користь для здоров'я: таємниці кореня африканського дерева

Йохімбе — це популярна дієтична добавка, що виготовляється з кори африканського вічнозеленого дерева. ЇЇ дуже часто використовують для лікування еректильної дисфункції — ще в традиційній медицині Західної Африки цю рослину приймали для покращення сексуальної активності, а наразі такі можливості були доведені вченими.

Численні дослідження підтвердили, що компоненти екстракту йохімбе можуть блокувати альфа-2 адренорецептори, які можуть запобігати здоровій повноцінній ерекції.

Також йому під силу покращити вивільнення оксиду азоту, що забезпечує більш інтенсивне розширення кровоносних судин та збільшує приток крові до статевих органів.

До того ж декілька експериментів підтвердили, що добавки з таким компонентом допомагають чоловікам, яких хвилює проблема передчасної еякуляції, та підвищують лібідо.

Проте на цьому цілющі властивості йохімбе не завершуються. Така африканська рослина теж може:

  • Сприяти здоровому схудненню. Йохімбе блокує альфа-2 адренергічні рецептори, які розташовуються в жирових клітинах. І такий ефект прискорює втрату жиру та зниження ваги. Проведені дослідження підтвердили, що екстракт такої рослини допомагає не тільки людям з ожирінням, але й спортсменам. Проте для максимальної ефективності варто доповнювати його прийом дотриманням дієти та заняттями спортом.
  • Зменшувати тривожність. Вчені довели, що використання йохімбе як доповнення до психотерапії при надмірній тривожності викликає більш помітний результат, аніж класичне лікування. Тому така добавка може бути корисною для заспокоєння, боротьби з панічними атаками та нападами тривожності.
  • Лікувати депресію. Екстракт йохімбе може блокувати фермент моноаминоксидазу, активність якого корелюється із розвитком депресивних станів. Тому прийом БАДів з таким активним компонентом може допомогти у лікуванні таких проблем зі здоров'ям. Проте не варто використовувати такі добавки як альтернативу традиційному лікуванню — вони не можуть замінити його повністю.
  • Підвищувати тиск. Компоненти цієї рослини здатні активувати кровообіг та підвищувати артеріальний тиск, що може стати гарною знахідкою для людей, схильних до гіпотонії.
  • Стимулювати спортивні досягнення. Вплив йохімбе на кровообіг та альфа-2 адренергічні рецептори, а також його здатність підтримувати нервову систему позитивно відображаються на фізичній активності та обміні речовин, що зі свого боку може допомогти спортсменам у нових досягненнях.

Відчути переваги дивовижної африканської рослини для здоров'я дуже легко. Треба звернути увагу на біологічно активні добавки йохімбе, які містять всі цілющі компоненти кореня.

Зазвичай такі засоби гарно переносяться та не викликають ніяких небажаних ефектів.

Проте іноді вони стають причиною розладів шлунково-кишкового тракту, аритмії, занепокоєння та підвищення тиску. Знизити ризик побічних ефектів можна шляхом використання тільки сертифікованих БАДів, які містять екологічно чисту сировину та проходять декілька стадій перевірки якості. 

Якщо ви турбуєтеся про своє здоров’я та здоров’я своїх близьких та рідних, тоді рекомендуємо вам відвідати сайт https://biovit.ua/ua

На ньому зібрані найкращі пропозиції від сучасних виробників біологічно активних добавок, які допоможуть знизити ризик хвороб, підтримати імунітет та зберегти молодість на довгі роки. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, здоровий спосіб життя, Здоров'я, лікування, хвороби, ліки
В тему