Поради

Весною прокинулося ваше лібідо. Пояснення сексолога, що треба робити

Весною прокинулося ваше лібідо. Пояснення сексолога, що треба робити

Аналітики одного з відомих тренінг-центрів провели опитування і виявили, що більшість жінок одночасно з приходом тепла відчувають себе більш привабливими. Результати підтверджують і медики: виявляється, наше лібідо може впасти у сплячку, а в березні-квітні прокинутися і видати подвоєну любовну енергію!

Сексолог Віталій Азуров розповідає, що зовсім не варто опиратися законам природи.

Хочеться пристрасті, любові і взаємності – весна чарівним чином змінює настрій і чоловіків, і жінок. Причина, звичайно ж, не тільки в теплих сонячних променях, а й в гормонах, які в цей період влаштовують в організмі справжню бурю.

Коментар спеціаліста: «Людина, як і тварини, підпорядковується законам природи, хочеться йому того чи ні, - констатує Віталій Азуров. - Сонце дає сигнал - і запускається цілий ряд процесів, що визначають в тому числі і поведінку. Те саме грайливий настрій - результат підвищення вироблення серотоніну, який відповідає за гарний настрій, оптимізм і інтерес до протилежної статі. Більше сонця - більше вітаміну D, який, в свою чергу, стимулює виробництво головного чоловічого гормону бажань - тестостерону. У цю пору дівчатам хочеться фліртувати і надягати спідниці коротше, а чоловіки реагують на їхні принади як березневі коти.

Паралельно з цим йде зниження мелатоніну - особливої речовини, що відповідає за бажання поспати довше (він же відомий і як блокувальник тестостерону). Доведено також, що прогулянки теплими весняними вечорами сприяють і виробленню ендорфіну - гормону задоволення.

До речі, на такий коктейль любові, що розливається по всьому організму, активніше реагують саме дами. А все тому, що у сильної статі тестостерон виробляється цілий рік, навесні лише піднімається його рівень. А ось гормональний фон у жінок набагато складніший, на нього впливає не тільки фаза циклу, але і погода за вікном».

Аромати б’ють чоловіків нижче пояса

Як же непросто чоловікам утримувати себе в руках, коли кругом дівчата в коротких спідничках! Після стількох місяців зими, коли всі були утеплені в пуховики, і на очі не попадалося буквально ні сантиметра оголеного тіла, такі «подразники» буквально зводять з розуму чоловіків. Весна будить в них тваринні начала самця. Ну, а дами цьому тільки сприяють, їм дуже хочеться флірту, нових відносин і бурхливих романів.

Коментар спеціаліста: «Саме навесні дівчата отримують найбільше компліментів, але, виявляється, причина не тільки в зовнішньому вигляді, але і в особливих ароматах, які від них струмують, - пояснює Віталій Азуров. - Чим тепліше, тим активніше виділяє наше тіло особливі запахи, в тому числі і піт, який, як відомо, найсильніший феромон. Сонечко сяє – менше одягу. А значить, ці аромати поширюються навколо без перешкод, привертаючи увагу протилежної статі.

Реакція оточуючих підвищує самооцінку жінок, вони починають ще більше часу і сил приділяти зовнішньому вигляду. Нові зачіски, відкритий одяг, яскравий макіяж, - захоплені погляди зобов’язують тримати себе в тонусі. Якщо ж цього не відбулося і ви як і раніше відчуваєте себе млявими і дратівливими, зверніть увагу на своє меню. Додайте продуктів, багатих триптофаном - особливою амінокислотою, яка стимулює вироблення серотоніну, таких як сир і молочні продукти, яйця, крупи, бобові, гіркий шоколад та інші. Підняти рівень потрібних гормонів також допомагають фітнес, гастрономічні задоволення і приємні думки».

Призначте відповідального за «приставання»

Весняний сплеск - саме час для змін і в інтимному плані. Сексуальні новації струснуть і освіжать навіть застояні відносини. Але, всупереч стереотипу, чекати в цьому питанні чоловічої ініціативи не варто: згідно з численними дослідженнями, сучасні джентльмени віддають перевагу почекати, коли перший крок зробить їх улюблена. Але не завжди весна вирішує всі проблеми.

Коментар спеціаліста: «Якщо березень і квітень нагородили вас не грайливим настроєм, а нудьгою, допоможе інтимна терапія, - продовжує Віталій Азуров. - Займаючись любов’ю, ви не тільки отримуєте задоволення, але і виробляєте так потрібні зараз організму підвищені дози ендорфінів і, що найголовніше, дофаміну. Він не тільки заспокоює ваш емоційний стан, а й сприяє кращій концентрації, і навіть, на думку деяких дослідників, допомагає в боротьбі з раковими новоутвореннями на початкових стадіях. До того ж регулярний секс зміцнює імунітет і допомагає протистояти весняним вірусам.

Струснути відносини просто необхідно, особливо якщо ви разом вже не один рік. Ось кілька способів зробити це.

  • Класична «Камасутра». Древньоіндійський трактат про мистецтво любові не втрачає своєї актуальності протягом багатьох століть. Скористайтеся знаннями мудреців. Можна скласти для себе навіть спеціальний «секс-розклад» - вибирати певні пози на кожен день.

Чи часто ввечері ви звертаєтеся до партнера з питанням «Що ми сьогодні будемо їсти?». Напевно, ця тема - одна з найбільш нагальних в будь-якій сім’ї. Спробуйте скласти «меню» і для ваших любовних практик. Наприклад, запишіть три бажання, які ви хотіли б подати «на закуску», як «основне блюдо» або «на десерт». Наприклад, «закуска» - масаж, погладжування спини, покусування мочок вух; «Основне блюдо» - улюблені секс-позиції; «Десерт» - погладжування, обійми.

  • Тілесні практики. Спробуйте починати інтим з довгої прелюдії, що включає тривалі ласки і масаж за межами ерогенних зон. Тобто не кидайтеся відразу до грудей або області паху. Купіть хорошу олію, вимкніть світло або запаліть свічки, створіть правильну атмосферу, гладьте один одного всюди, але не торкайтеся інтимних місць. Не починайте займатися любов’ю, поки не розігрієте один одного настільки, щоб бажання буквально захопило вас.
  • Змініть ролі. Часто в парі кожен бере на себе свій обов'язок в ліжку: один веде, а інший - слідує. Хтось більш активний, а хтось «дозволяє себе любити» (і, до речі, не завжди в пасивній ролі виявляється жінка). На практиці частіше чоловіки схильні до того, щоб слідувати за бажаннями коханої. На час спробуйте змінити звичний сценарій. Обговоріть заздалегідь, хто тепер буде приставати, а хто - вирішувати себе спокушати. І ваше сексуальне життя заграє новими фарбами.
  • Рольові ігри. Особливо рекомендовані для пар зі стажем. За стільки років, а то й десятиліть партнери так звикають один до одного, що буквально стають рідними, а ось пристрасть, на жаль, випаровується. Гра в «незнайомців» допоможе відсторонитися і подивитися на коханих іншими очима, а значить, заново закохатися. Ви можете домовитися і прийти в один і той же бар, де чоловік спробує пристати до дружини, «познайомитися» і весело провести разом вечір. Є й інші сценарії. Наприклад: «у мене зламалася машина». Один з вас кличе на допомогу, другий поспішає на виручку - гра починається.
  • Зверніть увагу на свої СМС-ки. Надсилайте другій половинці не тільки списки продуктів, але і пікантні повідомлення. Наприклад, опишіть, що на вас надіто, або що думаєте про партнера. Розкажіть, чого особливо чекаєте ввечері. Таке листування називається «секстинг», вона допомагає розпалити бажання - і ваша зустріч перетвориться на феєрверк пристрасті!
  • Користуючись гарною погодою, організуйте собі секс-канікули. Заплануйте відпустку на вихідні тільки для двох. Проведіть час далеко від стресу і роботи. Це може бути будиночок в лісі або готель в передмісті. Візьміть з собою достатньо їжі або переконайтеся, що поруч є кафе, і відключіть мобільники. Ця пара днів тільки в вашому розпорядженні. Поки є можливість, практикуйте секс на свіжому повітрі - у дворику дачі, на балконі - це завжди захоплює. Справа в тому, що на екстремальну ситуацію організм реагує викидом в кров допаміну, який регулює роботу центрів задоволення мозку. Така міні-відпустка додасть вам нові сили і дозволить запалити вогонь пристрасті».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: секс, сексолог, здоровий спосіб життя, стосунки
В тему