Свіжий хліб складно перетравлюється і володіє більш високою кислотністю, ніж вже зачерствілий.
Про це розповіла лікарка-терапевтка, дієтологиня Марія Черняєва.
Дієтологиня пояснила, що при порушеннях в роботі шлунково-кишкового тракту їжа з підвищеною кислотністю може призводити до загострень хронічних захворювань.


При цьому з плином часу кислотні та інші властивості випічки змінюються.
Хліб стане менш шкідливим для організму, якщо почекати вісім годин, а ще краще добу, пояснила лікар.
«Змінюються кислотні властивості, корисність і шкідливість для шлунка. Вчорашній хліб краще сприймається шлунком. З точки зору користі краще взяти вчорашній хліб або сухар», - пояснює дієтологиня.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.