Поради

Чому треба їсти черствий хліб, а не свіжий

Чому треба їсти черствий хліб, а не свіжий

Свіжий хліб складно перетравлюється і володіє більш високою кислотністю, ніж вже зачерствілий.

Про це розповіла лікарка-терапевтка, дієтологиня Марія Черняєва.

Дієтологиня пояснила, що при порушеннях в роботі шлунково-кишкового тракту їжа з підвищеною кислотністю може призводити до загострень хронічних захворювань.

При цьому з плином часу кислотні та інші властивості випічки змінюються.

Хліб стане менш шкідливим для організму, якщо почекати вісім годин, а ще краще добу, пояснила лікар.

«Змінюються кислотні властивості, корисність і шкідливість для шлунка. Вчорашній хліб краще сприймається шлунком. З точки зору користі краще взяти вчорашній хліб або сухар», - пояснює дієтологиня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Харчування і дієти, продукти, Лікарі, Здоров'я
В тему