Поради

Фруктова косметика з холодильника найкраща для нашої шкіри

Фруктова косметика з холодильника найкраща для нашої шкіри

З настанням холодної пори року ми нерідко зауважуємо, що наша шкіра стає сухою, губи – обвітреними і часто тріскаються. Тому в цей час треба особливо уважно доглядати за шкірою обличчя, рук і губами, стверджує Марія Маєвська, косметолог із міста Черкаси.

Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

– Чи дійсно наша шкіра така чутлива, що взимку за нею потрібен особливий догляд?

– Безумовно, догляд у цей час повинен бути ретельніший. А все тому, що взимку наша шкіра, вуста та волосся зазнають серйозного впливу температур. Адже надворі холодно і сиро, в приміщенні – тепло, і повітря часто доволі сухе. Саме це і призводить до порушення ліпідного бар’єру шкіри. Адже коли дуже холодно, то активність сальних залоз суттєво знижується. В цей же час волога випаровується активніше, і все це призводить до зневоднення шкіри, її сухості. Також перепад температур впливає на роботу судин, внаслідок чого кровопостачання погіршується. А в результаті цього на щоках, лобі, біля губ можна побачити почервоніння та судинні зірочки. Шкіра втрачає свою шовковистість, натомість з’являється лущення.

Нині в аптеках та спеціалізованих крамницях є чимало засобів для догляду за шкірою. Та чи можна забезпечити якісний догляд у домашніх умовах?

– Безумовно, можна! До того ж це обійдеться значно дешевше, а ось ефект буде чудовим. Тому два рази на тиждень варто приготувати маски з того, що є в холодильнику. Щоправда, для того, аби підвищити ефективність зимових масок, потрібно повністю відмовитися від вмивання водою з водогону, яка містить дуже багато хлору і є жорсткою. Таку воду краще замінити кубиками льоду, яку можна приготувати на основі відвару ромашки, зеленого чаю, соку алое. Щоправда, обов’язково потрібно дотримуватися правил використання такого косметичного льоду. Щодо масок, то взимку раджу приготувати маски на основі хурми, яка дуже корисна і багата на вітаміни та корисні мікроелементи. Маски на її основі варто готувати 2 рази на тиждень, вони сприяють омолодженню шкіри, роблять її шовковистою на дотик і забезпечують необхідними вітамінами та корисними речовинами.

Для сухої шкіри слід виделкою розім’яти шматочок хурми, і 3 чайні ложечки її м’якоті перемішати з 1 чайною ложкою домашнього сиру, 2 чайними ложечками сметани, додати 1 чайну ложечку манки. І нанести на обличчя, шию та зону декольте на 20 хвилин. Опісля – змити теплою, кип’яченою водою. Тим панянкам, в яких шкіра жирна, варто 3 чайні ложечки м’якоті хурми ретельно перемішати з 2 чайними ложечками кефіру і додати вівсяного борошна, аби суміш була однорідною. Нанести на 20 хвилин і змити теплою водою. При нормальному типі шкіри м’якоть невеличкої хурми слід перемішати з яєчним жовтком, 1 столовою ложкою сметани, 1 чайною ложечкою оливкової олії. Додати вівсяне борошно, аби суміш мала однорідну консистенцію, і нанести на обличчя, шию і зону декольте на чверть години. Змити теплою водою.

– Яким повинен бути догляд за руками?

– Дехто думає, що достатньо одягнути рукавички, проте цього недостатньо. Тому раджу побалувати руки ось такою ванночкою: в літрі гарячої води розвести столову ложку морської солі і влити дві столові ложки оливкової олії. Ретельно перемішати і опустити руки на 10 хвилин. Також варто хоча б раз на тиждень масажувати руки, використовуючи ефірні олії із зародків пшениці, олії какао. Завдяки цьому шкіра отримає корисні речовини та стане шовковистою на дотик. Як ванночки можна використовувати і відвар картоплі. Щоправда, він у жодному разі не повинен бути солоним.

– А як доглядати за вустами, аби вони були і здоровими, і красивими?

– Наші губи потребують особливого догляду. Тому слід систематично робити масаж за допомогою зубної щітки. Завдяки такій процедурі покращиться кровообіг. Взимку в жодному разі не можна облизувати губи, бо це призводить до появи тріщин. Коли вони все ж з’явилися, то варто змазати їх сумішшю із соку алое та меду, взятих у рівних частинах. Завдяки цьому шкіра губ зміцниться, отримає вітаміни та потрібні мікроелементи. Як маску можна нанести на чверть години розім’ятий в пюре шматочок банана, перемішаний з половиною чайної ложечки сметани.

– Що ще Ви порадите нашим читачам для догляду за шкірою в цю пору року?

– Обов’язково подбайте про те, аби в приміщенні було достатньо кисню, адже наша шкіра особливо відчуває його нестачу і реагує на неї. Для цього систематично провітрюйте кімнату чи офіс, а в спальні варто поставити посудину з водою. Завдяки цьому повітря матиме нормальну вологість, і це сприятиме розгладжуванню зморщок, покращенню кольору обличчя і загалом вплине на самопочуття. До речі, у воду можна додати краплю-дві ефірної олії, завдяки цьому повітря матиме тонкий, приємний аромат, а сон стане глибоким та міцним.

– Дякую!

Ксенія Фірковська

Поради косметолога:

  1. Ніколи не можна затримувати лід на шкірі бодай на декілька секунд – його слід постійно переміщувати, аби не викликати переохолодження тканин.
  2. Тримати шматочок льоду найкраще за допомогою цупкої серветки, інакше можна обморозити кінчики пальців.
  3. Рухати лід потрібно починаючи від підборіддя і підніматися обличчям до лоба.
  4. Можна взяти по шматочку льоду в обидві руки і одночасно масажувати дві сторони обличчя.
  5. Найкраще виконати процедуру у 2 – 3 підходи. Окремо варто протерти шкіру шиї та біля очей та зону декольте.
  6. Найкраще використовувати лід, який лежить у морозилці не більше від трьох тижнів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Поради, Здоров'я, косметика
В тему