Поради

Пошкодження родимки: що робити і що буде

Пошкодження родимки: що робити і що буде

Відомий факт, що родимки не можна зачіпати і травмувати. Дехто навіть вважає, що така травма може призвести до летального результату. Чи справді це так небезпечно?

Головна проблема подібної травми полягає в тому, що на місці зриву може утворитися кровотеча і запальний процес. Але при правильній обробці вже через дві доби на місці зриву з’являється скоринка, яка відвалиться сама.

Кровотечу потрібно зупинити і продезінфікувати травмовану поверхню. Заклеювати пластиром і залишати відкритою таку рану не можна, щоб уникнути попадання інфекції. Кращим рішенням буде накласти марлеву пов’язку.

До лікаря варто звертатися в тому випадку, якщо пошкоджена велика родимка. Спеціаліст визначить чи потрібно видаляти травмований невус цілком. Також якщо родимка відірвана наполовину і продовжує висіти на шкірі, відвідати лікаря потрібно обов’язково.

Лікарі радять зібрати фрагменти родимки, яка відвалилася, і віднести їх до медичного закладу для дослідження. Причому робити це потрібно, навіть якщо родимка відвалилася сама по собі. У деяких випадках нетипова «поведінка» невусів говорить про розвиток онкозахворювання.

Тут важливо враховувати, що сам відрив родимки не впливає на розвиток захворювання. Однак травма може стати каталізатором атипових процесів в організмі.

Якщо невус був травмований на обличчі або іншому відкритій ділянці тіла, можлива поява шраму.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Здоров'я, Лікарі, Поради
В тему

Останні матеріали