Поради

Які ікони обов’язково мають бути вдома

Які ікони обов’язково мають бути вдома

Необов’язково мати вдома великий іконостас, але є кілька ікон, які категорично повинні бути.

Про це йдеться у статті експертки в тлумаченні сновидінь, тарологині Маріанни Басс.

Основною домашньої іконою вважається та, на якій зображений образ Ісуса Христа

Їй відводиться почесне місце. Звернення до неї з молитвою допомагає в найважчих ситуаціях і оберігає дім і його мешканців від хвороб та інших нещасть. Якщо дозволяє приміщення, найкраще розташувати ікону в східній його частині. У православного іконопису Христа зображують у різних образах. Найбільш поширеними є такі варіанти:

  1. Спас Вседержитель – найпоширеніша ікона, на якій Христос зображений або в повний зріст, або сидячим на троні. У лівій руці він тримає Євангеліє, а правою благословляє.
  2. Спас Нерукотворний. На такій іконі зображено тільки лик Ісуса Христа крупним планом. За легендою, цар Едеси захворів на проказу і відправив до Господа гінця з проханням про лікування, хоча б через портрет. Але оскільки Ісус в той час проповідував і був оточений великою кількістю народу, то зробити малюнок не представлялося можливим. Христос зрозумівши це, вмився, витер обличчя хусткою і на ній проступив його божественний лик, який і зцілив царя.
  3. Ікони, на яких зображена сцена розп’яття Христа.

Друга за значимістю – ікона з ликом Богородиці

Її варіантів, за підрахунками фахівців, близько 700: кожен може вибрати зображення, яке відгукнеться в душі. Розташовувати її можна в будь-якому, зручному для молитви місці.

З зображеннями Богородиці пов’язано багато чудес. Так, наприклад, «Казанська» ікона була знайдена в 15 столітті після того, як 10-річній дівчинці уві сні з’явилася сама Богородиця і вказала місце, де шукати її зображення. Поки знайдену ікону несли в храм, прозріли кілька сліпих, які брали участь у ході.

Третя ікона, яка повинна бути в оселі – це зображення Святої Трійці: Отця, Сина і Святого Духа

Найбільш відомим зображенням вважається ікона Андрія Рубльова.

Вважається, що ікона із зображенням трьох ангелів з похиленими головами сильна в справі настанови людини на шлях істинний, а також допомагає в складні періоди життя, вселяє надію і допомагає подолати всі життєві випробування.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Поради, поради астролога, цікаво знати
В тему