Оригінальні новорічні салати без майонезу
Хочете здивувати рідних оригінальними та корисними стравами на новорічному столі. Так, саме корисними, наприклад, салатами без майонезу. Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко пропонує незвичні рецепти салатів, які обов’язково стануть вашими улюбленими. Спробуйте.
Рецепт № 1 «Вінегрет з авокадо»
Родзинка цього салату це, звичайно, авокадо та запечені, а не зварені овочі. Це додало салату особливого аромату та унікального смакового шарму. Переконайтесь самі.
Отже, що нам потрібно:
Овочі
- 1 морква
- 1 авокадо
- 1 буряк
- 100 г лісових чи ваших улюблених горіхів
Приправи
- 2-3 ст. л. олії соняшникової
- 1 ч. л. гірчиці французької
- 1-2 ст. л. оцту бальзамічного
- сіль та перець до смаку.
Готуємо салат:
- Помиті овочі оберніть звичайною фольгою і залиште запікатися в духовці на 1-1,5 години при температурі 180 градусів. Зважте, що морква готується швидше, тому їй буде достатньо і 30-40 хвилин.
- Запечені овочі почистіть і наріжте кубиками.
- Розріжте авокадо навпіл, виберіть акуратно ложкою м’якоть і кісточку і поріжте кубиками, як і овочі.
- З’єднайте овочі та авокадо, додайте горіхів.
- Приправте салат оцтом, олією, гірчицею, перцем та сіллю.
Салат готовий. Смакуйте на здоров’я.
Рецепт № 2 Салат «Курка з мандаринами»
Неймовірний солодкий смак від мандарин та п’янке куряче філе – неймовірний дует, що стане справжньою родзинкою та незрівнянним доповненням вашого новорічного меню. Цей салатик першим зникне з вашого святкового столу. Не вірите? Переконайтесь самі.
Отже, що нам потрібно:
Продукти
- ½ шт. курячої грудки
- 1 мандарин
- 2 скибки батону
- 100 г руколи
Приправи
- 2 ч. л. гірчиці французької
- дрібка запашних зерен коріандру
- сік половини стиглого лимона
- 4-5 ст. л. олії рослинної
- сіль та перець до смаку.
Готуємо салат:
- У салатник викладіть руколи та шматочки мандаринів без кісточок.
- Нарізуємо батон скибками, два шматочки обсмажуємо на олії до золотистого кольору.
- Курячу грудку поріжте тоненькими слайсами, скропіть їх соком з лимона, додайте солі та перцю.
- Обсмажте філе з курки на пательні з 2 ст. л. олії рослинної.
- Приготуйте заправку: до 2 ч. л. гірчиці додайте дрібку солі та сік лимона.
- У салатник додайте курку, сухарики та щіпку коріандру.
- Додайте до салату 1 ст. л. заправки та 2 ст. л. олії.
Ось і все. Салат готовий. Смачного.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.