Поради

Лікарі назвали найкорисніший спосіб приготування яєць

Лікарі назвали найкорисніший спосіб приготування яєць

Лікарка-дієтологиня, гастроентерологиня, кулінарна блогерка Нурія Діанова назвала яйця найціннішим поживним продуктом. Вона розповіла, як краще готувати яйця, щоб вони приносили максимум користі.

«За складом яйця – це просто подарунок. Це кращий білок в рейтингу білків, він ідеально легко засвоюється і у нього ідеальний амінокислотний склад, навіть краще м'яса. У жовтку є і лецитин, який впливає на зір, і вітамін А в ідеальній формі, і безліч мікроелементів», - пояснила Діанова.

За словами дієтологині, яйце в організмі засвоюється залежно від способу приготування. Так, ідеальним варіантом приготування є омлет. Трохи складніше, як стверджує лікарка, засвоюється зварене без шкаралупи яйце пашот і бенедикт. Далі Нурія назвала відварене яйце. А найважче, на думку експертки, засвоюється сире яйце.

Діанова підкреслила, що омлет — універсальна страва. Її можна вживати як на сніданок, так і на вечерю, якщо правильно готувати.

«Я вчу пацієнтів завжди використовувати одне ціле яйце і обов'язково кілька білків в залежності від ваги людини. Одного жовтка більш ніж достатньо. Такий омлет можна їсти через день, тобто три-чотири рази на тиждень. Я проти чисто білкових омлетів», - відзначила Нурія.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: харчування, Лікарі, здоровий спосіб життя
В тему