Поради

Оригінальні новорічні салати без майонезу

Оригінальні новорічні салати без майонезу

Хочете здивувати рідних оригінальними та корисними стравами на новорічному столі. Так, саме корисними, наприклад, салатами без майонезу. Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко пропонує незвичні рецепти салатів, які обов’язково стануть вашими улюбленими. Спробуйте.  

Рецепт № 1 «Вінегрет з авокадо»

Родзинка цього салату це, звичайно, авокадо та запечені, а не зварені овочі. Це додало салату особливого аромату та унікального смакового шарму. Переконайтесь самі.

Отже, що нам потрібно:

Овочі

  • 1 морква
  • 1 авокадо
  • 1 буряк
  • 100 г лісових чи ваших улюблених горіхів

Приправи

  • 2-3 ст. л. олії соняшникової
  • 1 ч. л. гірчиці французької
  • 1-2 ст. л. оцту бальзамічного
  • сіль та перець до смаку.

Готуємо салат:

  1. Помиті овочі оберніть звичайною фольгою і залиште запікатися в духовці на 1-1,5 години при температурі 180 градусів. Зважте, що морква готується швидше, тому їй буде достатньо і 30-40 хвилин.
  2. Запечені овочі почистіть і наріжте кубиками.
  3. Розріжте авокадо навпіл, виберіть акуратно ложкою м’якоть і кісточку і поріжте кубиками, як і овочі.
  4. З’єднайте овочі та авокадо, додайте горіхів.
  5. Приправте салат оцтом, олією, гірчицею, перцем та сіллю.

Салат готовий. Смакуйте на здоров’я.

Рецепт № 2 Салат «Курка з мандаринами»

Неймовірний солодкий смак від мандарин та п’янке куряче філе – неймовірний дует, що стане справжньою родзинкою та незрівнянним доповненням вашого новорічного меню. Цей салатик першим зникне з вашого святкового столу. Не вірите? Переконайтесь самі.

Отже, що нам потрібно:

Продукти

  • ½ шт. курячої грудки
  • 1 мандарин
  • 2 скибки батону
  • 100 г руколи

Приправи

  • 2 ч. л. гірчиці французької
  • дрібка запашних зерен коріандру
  • сік половини стиглого лимона
  • 4-5 ст. л. олії рослинної
  • сіль та перець до смаку.

Готуємо салат:

  1. У салатник викладіть руколи та шматочки мандаринів без кісточок.
  2. Нарізуємо батон скибками, два шматочки обсмажуємо на олії до золотистого кольору.
  3. Курячу грудку поріжте тоненькими слайсами, скропіть їх соком з лимона, додайте солі та перцю.
  4. Обсмажте філе з курки на пательні з 2 ст. л. олії рослинної.
  5. Приготуйте заправку: до 2 ч. л. гірчиці додайте дрібку солі та сік лимона.
  6. У салатник додайте курку, сухарики та щіпку коріандру.
  7. Додайте до салату 1 ст. л. заправки та 2 ст. л. олії.

Ось і все. Салат готовий. Смачного.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: харчування
В тему