Поради

Кашель і суглоби лікує… гусячим жиром

Кашель і суглоби лікує… гусячим жиром

Досвідчені господині в другій половині осені починають рубати птицю. Відтак – не лише готують різні смаколики з м’яса, але й заготовляють цілющий жир, який здавна використовують для лікування різноманітних захворювань. Детальніше про те, як заготовити жир, та рецептами його застосування поділиться Анастасія Стельмах, досвідчена господиня із селища міського типу Квасилів.

Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

– Розкажіть, в чому цінність цього жиру?

– Гусячий жир дуже багатий на різноманітні вітаміни, поліненасичені кислоти та корисні для нашого організму мікроелементи. В ньому містяться і чимало мінералів – як-от магній, цинк, натрій, селен, мідь тощо. І, звісно, різні жирні кислоти – стеаринова, олеїнова, омега-3 кислота, міристинова та інші.

Ще наші предки помітили, що жир має гарно виражені імуностимулювальні, протизапальні та ранозагоювальні властивості. Завдяки тому, що має гарні зігрівальні властивості, жир часто використовують при приготуванні різноманітних компресів.

– При яких захворюваннях варто вдатися до лікування гусячим жиром?

– Останнім часом все більше людей нарікають на геморой. І вилікувати це захворювання допоможе ось такий засіб: в емальовану кружку слід покласти 100 грамів жиру, додати одну столову ложку сухих квітів календули, які попередньо слід ретельно подрібнити. Посудину поставити на водяну баню і на маленькому вогні нагрівати 40 хвилин.

Тоді акуратно процідити і перелити в чисту суху скляну тару. Опісля, коли мазь застигне, потрібно взяти одну четверту чайної ложечки і покласти на шматочок бинта. Сформувати тампон і акуратно вставити в пряму кишку. Цю процедуру найкраще робити на ніч, щоб хворий мав змогу полежати шість-сім годин. Тривалість курсу – 14 днів. Однак коли хвороба застаріла, то після десятиденної перерви курс слід повторити.

– Зараз холодний сезон, тож частенько можна почути, як перехожі кашляють. Що порадите?

– При кашлі і навіть бронхіті раджу приготувати цілющий настій, рецепт якого сягає глибокої давнини. Отож, потрібно 100 грамів гусячого жиру, 150 мілілітрів горілки і одну чайну ложечку натурального меду покласти в скляну банку, перемішати до однорідного стану і, щільно закривши, залишити настоюватися протягом тижня. А тоді протягом десяти днів приймати кожного ранку натще по чайній ложечці за пів години до їди.

– Подейкують, що цей жир допомагає тим, хто потерпає від болю в суглобах…

– Дійсно, є мазь, яка здатна суттєво полегшити їхнє самопочуття. Для її приготування слід 100 грамів жиру розтопити на водяній бані і перелити в суху тару. Додати 100 грамів часнику, який слід очистити і пропустити через дрібне сито м’ясорубки, і всі інгредієнти ретельно перемішати. Настоювати добу, а тоді акуратно втирати в болючі місця, які після цього слід обмотати теплим шарфом.

– Які протипоказання щодо лікування жиром?

– Передусім гусячий жир не можна споживати людям, які мають індивідуальну непереносимість. А також потерпають від атеросклерозу, підвищеного рівня холестерину та мають надмірну вагу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Здоров'я
В тему

Останні матеріали