Поради

Найпопулярніші гірськолижні курорти Франції

Найпопулярніші гірськолижні курорти Франції

Якщо ви думаєте, що Франція – це лише Париж і Лувр, значить, вам не доводилося бувати у цій прекрасній країні взимку. Адже окрім лавандових полів та смачних круасанів вона славиться найкращими у Європі гірськолижними курортами. Казкові Альпи відомі протяжними спусками та є справжнім раєм для любителів лиж.

Перевага гірськолижних курортів цієї країни у тому, що вони володіють сучасною інфраструктурою. Тут знайдуть для себе ідеальні спуски новачки та досвідчені лижники, фрістайлери, сноубордисти – недарма тутешні гірські європейські траси неодноразово приймали змагання світового рівня.

У публікації ми розповімо про найкращі гірськолижні курорти Франції, які пропонують зразковий європейський відпочинок.

Куршевель

Чи не найвідоміший гірськолижний курорт у світі, назва якого стала синонімом розкоші та королівського відпочинку. Куршевель – це 68 км облаштованих трас та 17 км пішохідних стежок для походів різної складності. Туристам пропонують похід на льодовик, санки (спеціальна частина «тобоган» протяжністю понад 2 км), бобслей, ковзани, снігове сафарі, польоти на повітряній кулі, кінні прогулянки на санях та екскурсію на гвинтокрилі – цей гірськолижний курорт має єдиний у Європі високогірний аеропорт.

Найближчий «стандартний» аеропорт – за 140 км у Женеві, дорога автобусом звідки обійдеться десь у 70 є (переліт вертольотом до високогірного майданчика - у 2 тис є).

Сезон триває протягом грудня-березня. Для любителів лиж та сноуборду є великий вибір трас зі стійким та рівним сніговим покривом. Новачкам краще обирати зелені та сині спуски у зоні Пралон та Белькот, досвідченіші лижники обирають червоні та чорні траси у зоні Ла-Візель. Професійні спуски розміщені у зоні Коль-дю-Пас-дю-Лак та Лез-Аваль. Частина із них захована у лісі, що дозволяє кататися у вітряну сніжну погоду.

Куршевель
Куршевель

Житло на гірськолижному курорті вартісне - 2-3* готель на середній висоті обійдеться в 120 є,  на «піках» - у понад 179 є.

Куршевель має сотні бутиків, кафе, кінотеатри тощо. Напередодні зимових свят він сяє на пів Європи, його прикрашають ілюмінацією, туристам пропонують чимало розваг – фестивалі, прихід Санта Клауса, зимові бали і конкурси, фестиваль піротехніки та лижний цирк.

Мерібель

Цей гірськолижний курорт розкинувся у центрі Трьох Долин, які зусібіч оточені шпилями Альп. Цю зону вважають найбільшою для катання у світі, вона поєднує у собі наївність старих французьких сіл та сучасні готелі. Частина гірського комплексу розташована на території європейського Нацпарку Вануаз.

Курорт може похвалитися 600 км вкладених доріжок та 180 підйомниками. До слова, саме на цих спусках проходила частина Зимової Олімпіади 1992.

Сезон триває із грудня до майже кінця березня. Найближчий аеропорт – за 102 км у Шамбері, за трансфер звідти треба викласти 55 є. Марібель припаде до душі і прихильникам гірських лиж, і сноубордистам, і любителям бігових лиж. Тут прокладені 150 км трас та діє 58 підйомників.

Курорт Мерібель
Курорт Мерібель

Траси для початківців розташовані у районі Алтіпорт та Ронд-Пуа, наприкінці них встановлені снігові пушки, які настилають покрив практично до входів готелів. Лижники середнього рівня катаються у районах Пас-дю-Лак та Платьєр, професіонали обирають серйозні спуски в Мон-Валон та олімпійську  трасу Ла-Фас. Також обладнано 33 км для бігових лиж та дві сноубордистські доріжки.

Особливістю гірськолижного комплексу є те, що раз на тиждень сюди приїжджає ярмарок зі смаколиками та сувенірами. Окрім того, є інші розваги – спорткомплекс, ковзанка, водні гірки, картинг, снігоходи, боулінг, караоке, уроки стрибків з парашутом. У населеному пункті поблизу є обсерваторія, чимало дискотек та барів. Ціни на номери у готелі стартують від 100 є.

Шамоні

Шамоні – столиця перших зимових Олімпійських ігор, які відбулися у далекому 1924 році. Цей найстаріший гірськолижний курорт розкинувся в Альпах на межі зі Швейцарією, володіє відмінною інфраструктурою. Шамоні пропонує чимало розваг: катання на санчатах, гірському фетбайку чи собачих упряжках. Є що подивитися й окрім гір - гостей частують традиційними савойськими наїдками.

Найближчий до гірськолижного готелю аеропорт – за 80 км у Женеві, звідки легко знайти  автобусний трансфер чи замовити квитки на потяг. Проїзд вартуватиме близько 30 є, квитки на потяг - 20-25 є, опісля у містечку треба пересісти на громадський транспорт (3 є).

В Шамоні на лижі!
В Шамоні на лижі!

Сезон триває із грудня до березня, зони катання починаються на висоті 2 тис м. Шамоні має понад 70 трас різної складності, усі спуски обладнані підйомниками, є фунікулери до найближчих населених пунктів.

В зоні Лез Уш більшість призначені для любителів та новачків, у Бревен і Лежер – складні чорні та червоні траси, а на вершинах – зони для сноубордистів. Найскладніша частина гірськолижного курорту розкинулася у зоні Ле-Гран-Морте, де розміщений найдовший спуск на 22 км. Остання зона - Ле-Тур - Коль-де-Бальм межує зі Швейцарією, понизана траверсами та розташована із вітряного боку. 

Гірськолижний курорт пропонує фешенебельні готелі, ціни на номери середнього класу від 100 є за попередньої броні.

Валь д'Ізер

Гірськолижний курорт, який виріс довкола давнього села у долині ріки. Навіть нині у центрі населеного пункту стоять давня дзвіниця та кам’яні церкви, які датують 11 сторіччям.

Найближчий аеропорт – за 140 км у Шамбері, та діставатися зручніше із Женеви.  Сезон триває із жовтня до кінця березня.

Гірський відпочинок тут обирають і досвідчені лижники, однак курорт є справжнім раєм для новачків та сімей із дітьми. У Валь д’Ізері розташовані 15 гірськолижних шкіл та «дитяче село» - величезний комплекс для відпочинку із малюками від 1, 5 року.

Однак у 1992 році у Валь д’Ізер приймали частину Олімпіади, а 10 років тому – чемпіонат світу із гірських лиж. Курорт має 90 трас, найдовша із яких тягнеться на 7,5 км. Новачкам рекомендують зони Соляс та Коль-де-л’Ізеран із зеленими та синіми спусками, для професіоналів підійдуть олімпійські спуски.  Також обладнані траси для бігових лиж, халф-пайп та фан-парк.

Гірськолижний курорт Валь д'Ізер
Гірськолижний курорт Валь д'Ізер

Також гірськолижний курорт пропонує інші види розваг – бари, дискотеки, ресторани, СПА, кулінарні школи, кондитерські, є водний центр, спорткомплекс і відкрита ковзанка. Житло – від хостелів до 5-ти зіркових готелів, вартість номерів у 3* готелях коливається від 85 є.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: туризм, франція, Курорти, відпочинок
В тему