Люди

Із ким одружився Dzidziо та чому 15 років не бачився з мамою

Із ким одружився Dzidziо та чому 15 років не бачився з мамою
Ярослава та її чоловік Михайло

Виходячи на сцену, він забуває про всі негаразди, сміється, жартує і відбою не має від шанувальників. А маленькі фани з першими акордами пісні  вибігають на сцену і майже весь концерт забезпечують підтанцьовку.

Як ви вже здогадалися, сьогодні мова піде про Михайла Хому, якого всім ми знаємо за псевдонімом Дзідзьо, йдеться у публікації в газеті «Твій вибір».

Найбільший подарунок – велосипед

Михайло Хома, якому цьогоріч виповнилося 36-ть, народився на Львівщині. Його дитинство та юність минали в місті Новояворівську. Мама Галина і тато Степан помітили талант сина, ще коли йому не виповнилося й трьох літ. Адже саме в цьому віці хлопчик уже вмів читати. Із шести років виступав на сцені. У 12-ть отримав свою першу музичну нагороду.

Пригадуючи щасливий період дитинства, Михайло з найбільшими емоціями завжди згадує, як до нього, шестирічного, завітав Миколай:

– Я тоді був у селі в бабусі з дідусем. Тож, коли прокинувся зранку, не знайшов гостинця ні під подушкою, ні в чобітках чи у шкарпетці. «А що, Миколай не приніс мені нічого? Я ж був слухняним. І листа написав». – «Ну, Миколай же не знав, що ти будеш у селі. Тому приніс гостинця до Новояворівська», – відповіли дорослі. Я не їхав – летів додому. Зайшов до кімнати, глянув – і не міг повірити! Там стояв справжнісінький велосипед «Орльонок»!!! На радощах я ладен був підстрибнути до неба! І це була найщасливіша мить мого життя.

Проте в 13-ть Михайла спіткала велика втрата: передчасно пішов із життя тато. За деякий час фінансова скрута розлучила хлопчика і з мамою – Галина змушена була поїхати на заробітки до Португалії і за 15 років ні разу не приїхала до України. Тож її син жив разом із дідусем та бабусею.

«Якщо чесно, через це я ображаюся на маму. Дуже за нею сумую, хочу обійняти», – не раз зізнавався Михайло. Останніми роками, щоправда, син із мамою постійно спілкувалися телефоном, через відеозв'язок ділилися новинами, вітали одне одного зі святами. Проте разом проводити час усе одно не випадає. «Тепер уже я завинив перед мамою, – розповів нещодавно Михайло. – Бо, скільки мама не просить приїхати, я обіцяю, та ніяк не дотримую свого слова».

Втім, що дивуватися, коли навіть із дружиною Дзідзьо проводить зовсім не багато часу.

Із дружиною разом виступали на весіллях

Із львів'янкою Ярославою Притулою (для чоловіка вона – просто Славця) Михайло одружився 16 років тому, хоча знайомі вони були ще з дитинства.

Дзідзьо із дружиною
Дзідзьо із дружиною

Спочатку Славця та Мишко разом опановували ази музичного мистецтва. Потім разом у гурті «Михайло Хома і друзі» співали на весіллях і корпоративах у Новояворівську й довколишніх містах.

Потім Ярослава пробувала побудувати сольну кар'єру як співачка SLAVIA. Михайло ж здружився з Олегом Турком (сценічне псевдо Лесик), Олег товаришував тоді з Кузьмою Скрябіним, а Кузьма запропонував хлопцям: на українській естраді ще немає гурту з жартівливими піснями. Скрябін написав для хлопців композицію «Ялта». І так 9 вересня 2009-го в музичний ефір увірвався гурт DZIDZIO (з бойківського діалекту дзідзьо означає «дідусь»), а на сцені з'явився жвавий «дідусь» із бородою, гуцульським капелюхом та пір'їною.

Михайло Хома завойовував симпатії українців. На його концерти приходили тисячі шанувальників, особливо дітвора. А от у Славці з кар'єрою артистки не складалося. Тож, коли Михайло та Ярослава побралися, молода дружина вирішила: працювати й заробляти гроші – то обов'язок чоловіка, а вона буде дбати про домашній затишок і комфорт.

За 16 років сімейного життя Славця змирилася з тим, що Михайло рідко буває вдома. «Але це допомогло мені навчитися цінувати кожну хвилину, яку ми проводимо разом», – зізналася Ярослава. Аби не наодинці, а на всю Україну пишатися своїм зірковим чоловіком, Ярослава останнім часом навіть почала виходити з Михайлом на світські вечірки. Декілька разів вона давала коротенькі інтерв'ю.

Проте в особистому житті Дзідзьо та його Славці більше таємничого, ніж відомого. Коли нещодавно в Михайла Хоми запитали, чи мріє він про дітей, артист зізнався: «Мріє. А завдяки участі в дитячих талант-шоу вчиться знаходити спільну мову з малюками».

Дзідзьо із дружиною
Дзідзьо із дружиною

Чому за стільки років сімейного життя пара не народила нащадка – тема надто делікатна, аби напряму запитувати про це. Хоча за концертами, зйомками фільмів, записом нових пісень і участі в танцювальних проєктах сумувати Михайло Хома не має коли.

Тож будемо сподіватися, що вже найближчим часом святий Миколай принесе в цю сім'ю найдорожчий з усіх можливих гостинців, а з народженням дитини Михайло відчує такий сплеск емоцій, котрий у мільйон разів перевищить радість від подарованого в дитинстві велосипеда.

Ксенія Покровська

БІЛЬШЕ ПРО ВІДОМИХ ТА ЦІКАВИХ ЛЮДЕЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ» В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Таблоїд, шоу-бізнес
В тему