17 Липня 2019
Новини

Сенат США ухвалив резолюцію, присвячену Революції Гідності

Сенат США ухвалив резолюцію, присвячену Революції Гідності
Сенат Сполучених Штатів Америки одностайним рішенням ухвалив резолюцію, присвячену 5-ій річниці Революції Гідності та пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби посольства України у США, - повідомляє «Громадське».

Зокрема, у резолюції сказано, що Сенат США засуджує російську агресію щодо України та закликає міжнародних партнерів зберігати санкції проти РФ. Крім того, у Сенаті назвали газопровід «Північний потік-2» значною загрозою безпеці Європи, і наголосили, що цей проект спрямований на підрив економічної стабільності України та посилення її вразливості перед подальшими російськими військовими інтервенціями.

Разом з тим, десятки сенаторів від Республіканської та Демократичної партій висловлюють підтримку усім українським політичним в’язням, яких утримують в РФ та підконтрольних їй територіях на основі сфабрикованих обвинувачень. Вони засуджують російську агресію в Керченській протоці та не визнають анексію Криму.

Крім того, Сенат привітав створення автокефальної Православної церкви України як важливої віхи у побудові Україною власного, вільного від російського впливу, майбутнього.

Сенатори також привітали українців з нагоди успішного проведення вільних та справедливих виборів президента України та інавгурації Володимира Зеленського на посаду глави держави.

Раніше Сенат США ухвалив законопроект, що пропонує надати безпекову допомогу Україні в $300 млн. З них 100 млн призначені виключно на летальні види озброєнь.

Також повідомлялося, що США нададуть Україні щонайменше 4 млн доларів на покращення захищеності військових складів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Світ, Політика, революція гідності, сша, україна
В тему

Останні матеріали