Життя

Для чоловіка була негарною, а для колеги – найпрекраснішою

Для чоловіка була негарною, а для колеги – найпрекраснішою

Поліна звикла чути від чоловіка образливі слова, а в дзеркалі бачила нещасну втомлену жінку.

Про це йдеться у газеті «Твій вибір».

От і сьогодні, коли прийшла з магазину, почула:

– Наша мамуля-кривуля прийшла! Як завжди, з похмурим виглядом, – сповістив Максим.

– Сумки краще візьми, – втомлено попросила вона.

Слова чоловіка образили її, але вона знала: марно просити його не говорити про неї негативно хоча б при дітях. Хай як би гарно одяглася Поліна, Максим уїдливо говорив:

– Н-да! Тут уже нічим не допоможеш…

Отруйні висловлювання чоловіка зробили свою справу. Поліна дивилася на себе в дзеркало і подумки погоджувалася з ним: «Так, не красуня. І тепер уже точно нею  не стану».

Павло – досить ефектний  брюнет – з’явився в їхньому відділі після того, як пішов на пенсію Вадим Петрович. З його приходом невеликий колектив ожив. Чоловіки зраділи новому колезі, а жінки якось підбадьорилися. Не хотілося перед новеньким бути сірими мишками – от і почали щодня змінювати вбрання.

Якось трапився справжній аврал. Поліна відчувала: сьогодні додому вчасно не потрапить, доведеться залишитися доробити звіт. Відділ спорожнів. Жінка завзято працювала на комп’ютері, цифри шикувалися в потрібному порядку. Нарешті вона отримала потрібний результат. Кинула ручку на стіл, відкинулася на стільці і заспівала пісеньку, яку багато хто співає в радісні хвилини:

– Ла-ла-ла, ла-ла-ла!

– Гарно  співаєш! – почула голос за спиною.

Вона озирнулася й побачила Павла в дальньому кінці кабінету.

– Думала, я одна, – червоніючи, пробурмотіла Поліна.

– Так ось теж залишився. Нова робота, не можу знайти помилку, – стурбовано сказав Павло.

– Може, допомогти? – окрилена своїм успіхом, запропонувала Поліна.

Павло радісно кивнув. Через пів години цифри у звіті Павла вишикувалися в потрібну позицію, і він хвилин п’ять дякував своїй рятівниці! З роботи вони вийшли разом. Павло запропонував підвезти Поліну додому. Звичайно, вона погодилася.

Після того вечора Павло часто підвозив Поліну. Дорогою вони базікали на різні теми. Виявилося, у них багато спільних інтересів. Одного разу Павло сказав:

– Знаєш, Поліно, вперше пошкодував, що одружений. У мене відчуття, що – ти моя друга половинка. Здається, ми з тобою ніколи б не лаялися, якби жили разом.

Поліна сумно усміхнулася і відповіла:

– Мені теж так здається. Але ми свій вибір вже зробили…

– Згоден. Але знай: ти найкраща!

Їхня дружба залишилася дружбою. Вони не дозволили собі переступити межу, яка змінила б назавжди їхнє життя. Але тепле ставлення Павла зробило з Поліною диво! Поступово вона знайшла впевненість у собі, а разом з упевненістю – красу. Тепер нападки Максима відлітали від неї, як м’яч від стіни. А дивлячись на себе в дзеркало, вона бачила цікаву симпатичну жінку.

Максим, врешті-решт, теж помітив зміни, що відбулися із дружиною. Нову зачіску, яка, до речі, їй дуже личить. Звернув увагу на легку ходу дружини. «Ого, та вона стала красунею! – мимоволі подумав він. – Коли ж вона встигла так змінитися? А може, у неї з’явився хтось?»

Думка пронизала його. Він завжди був упевнений: дружина ніколи й нікуди не дінеться від нього. А тепер ось вона спонукала його засумніватися в цьому. Це відкриття змусило Максима по-іншому ставитися до дружини. Він не хотів її втрачати і не міг допустити, щоб їхня сім’я розпалася.

Поліна помітила, що Максим перестав з приводу й без говорити їй образливі слова, а якось, увійшовши до кімнати, почула:

– А ось і наша мамуля-красотуля прийшла!

Але жінці вже не потрібне було підтвердження її краси від чоловіка, адже впевненості в собі додав їй зовсім інший…

Вероніка Оксамит

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кохання, Життя
В тему