Життя

Працівники луцького терцентру привезли хворого в закинуту хату

Працівники луцького терцентру привезли хворого в закинуту хату

До покинутої хати в селі Білосток Торчинської громади, в якій ніхто не проживає понад 10 років, працівники терцентру соціального обслуговування Луцької міської ради привезли 58-річного Ігоря Лисецького, який лікувався у луцькій лікарні.

В будинку вибиті вікна, немає дверей та й загалом умови непридатні для життя. Ігор Лисецький має серйозні проблеми зі здоров’ям, погано ходить, відтак сам собі ради не дає. Про це ІА "ВолиньPost" розповіли мешканці села Білосток.

Адміністраторка відділу з організації надання адміністративних послуг Торчинської селищної ради Неля Мигдаль розповіла, що 17 жовтня по обіді двоє жінок, які представилися працівницями Луцького міського терцентру, на бусі привезли Ігоря Лисецького в будинок в селі Білосток.

«Хата більше десяти років стоїть пусткою, там нема жодних умов, а скоро ж зима. Ті дві жіночки сказали нам: «У подарунок залишили вам Ігоря Лисецького, з теплим одіялом та лотком з їжею, далі розбирайтесь самі», - розповіла пані Неля.

Вона одразу повідомила Торчинську селищну раду та старосту Білостоцького старостату.

«Я забила на сполох - треба щось терміново робити! Привезли, покинули хвору людину…», - повідомила працівниця селищної ради.

Староста сіл та Білосток, Горзин, Садів та Кошів Іван Шендюх розповів, що ні Ігоря Лисецького, ні жодного із його родичів у старостаті не знають. Єдине, що відомо – він має право власності на занедбаний будинок у Білостоці.

У терцентрі Луцької міської ради кажуть, що Ігоря Лисецького відвезли до будинку в Білостоці за його усної згоди.

«Він протягом 20 днів перебував на лікуванні у міській лікарні Луцька. Коли вже підійшов час до виписки, він сказав, що йому немає куди йти, що піде на лавку і буде там сидіти. Нам підтвердили в Білостоці, що на Лисецького є зареєстрована хата і він дав згоду, щоб його туди завезти з лікарні. Ми продуктів йому дали на місяць, тушонки, крупа і олія, і цукор, і чай, і консерви… Ми його голого не відправили. Труси, покривала, одіяла – ми йому все загрузили. Там біля хати все заросло, вікон немає, дверей немає, але якби він своєї згоди не дав, ми б не завезли», - розповіла директорка терцентру соціального обслуговування Луцької міської громади Галина Шатецька.

ЩО ЗАРАЗ З ІГОРЕМ ЛИСЕЦЬКИМ?
Відомо, що він перебуває у Торчинській лікарні, куди його поклали ввечері того ж дня, що й привезли в хату-пустку. Старостат склав акт обстеження будинку та передав до управління соцзахисту Торчинської селищної ради, де вивчають питання, що робити із Ігорем Лисецьким далі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, Відео T1.ua
В тему