Життя

Навіть банальна застуда може викликати цю невиліковну хворобу. Частина ІІ

Навіть банальна застуда може викликати цю невиліковну хворобу. Частина ІІ

Дотепер лікарі не можуть достеменно зрозуміти механізму появи псоріазу

Закінчення. Початок – у попередньому номері

Сьогодні псоріаз є одним із найпоширеніших захворювань шкіри. Спровокувати появу цього захворювання можуть і генетичний фактор, і збій роботи ендокринної системи, і стреси та нервові перенапруження, і порушення обміну речовин та протитоксичної функції печінки. Навіть банальна застуда чи герпес можуть дати поштовх до розвитку псоріазу.

Про це йдеться на шпальтах газети "Твій вибір".

Та найгірше в ситуації з недугою те, що медицина досі не з’ясувала механізму появи псоріазу. А відтак – не може допомогти пацієнту повністю позбутися хвороби.

Втім допомогти хворому можна навіть завдяки рослинним препаратам. Як саме – знає фітотерапевтка, кандидатка медичних наук Алла Борщ.

У попередньому номері газети Алла Андріївна розповіла про причини появи захворювання. Поділилася рецептами настоїв та екстрактів для очищення крові, виведення токсинів і нормалізації роботи нервової системи, що їх можна приготувати в домашніх умовах. А сьогодні ми продовжимо.

 

Щоб від ліків не страждали інші органи

– Досить часто фахівці для лікування псоріазу використовують препарати на основі гормонів-кортикостероїдів, – продовжує Алла Андріївна. – Це здебільшого мазі та ін’єкції. Однак вони при тривалому або постійному використанні чинять негативний побічний вплив на організм. Щоб цьому запобігти й одночасно нормалізувати роботу наднирників, я раджу застосовувати відвар коренів солодки голої або настій трави череди трироздільної.

Відвар готується так: 2 ст. л. подрібнених корінців заливають 0,5 л води, кип’ятять на слабкому вогні 5 хв., настоюють годину, п’ють по 100 мл тричі на день до їди. Такий відвар слід чергувати з використанням настою трави череди кожні два тижні. Щоб приготувати настій, треба взяти 1 – 2 ст. л. висушеної та подрібненої сировини, залити 200 мл окропу, настояти 30 – 40 хв., процідити, пити по 50 – 60 мл тричі на день до їди.

 

Не можна забувати про негативний вплив вірусів

– Щоб зрозуміти ефективність рослин у боротьбі з псоріазом, я постійно аналізую стан хворих, які після звернення до мене використовували фітопрепарати. Так-от, стан стійкої ремісії спостерігався в половини пацієнтів, які застосовували фітотерапію як самостійний метод лікування, – переконалася Алла Андріївна. – Ті ж хворі, які поєднували медикаментозне лікування з травами, методом голкорефлексотерапії та іншими, не отримували бажаного результату або він був короткотривалим.

Саме відсутність бажаних результатів у пацієнтів, які хворіють тривалий час, незважаючи на всі свої зусилля, спонукали кандидатку медичних наук шукати інший підхід до лікування.

– І ось протягом двох останніх років, – зауважує  Алла Борщ, – при лікуванні псоріазу (спочатку – у недужих при відсутності динаміки, а з часом – і в переважній більшості хворих) користуюся препаратами на основі десмодіуму канадського – поки єдиної відомої мені рослини, яка здатна вбивати віруси (а псоріаз, як ми вже говорили, може виникнути внаслідок дії вірусів).

Десмодіум канадський Алла Андріївна використовує у вигляді настою трави, водно-спиртового екстракту внутрішньо та зовнішньо у вигляді олійного екстракту та мазей.

Для приготування настою необхідно взяти 1 ст. л. висушеної та подрібненої трави, залити 200 мл окропу, настояти 30 – 40 хв., процідити, пити по 50 –  60 мл тричі на день до їди протягом місяця. Прийом цього настою рекомендовано чергувати з місячним прийомом зборів, які ми перелічували на початку розмови.

– Для приготування водно-спиртового екстракту користуємося тільки свіжою сировиною, зібраною в період цвітіння, – наголошує кандидатка медичних наук. – Для цього беремо 100 грамів трави, подрібнюємо, щільно складаємо в посудину (бажано в банку з темного скла), заливаємо холодною водою так, щоб вода покрила траву, і ставимо в темне прохолодне місце на добу (за цей час трава трохи вбере воду). Далі проціджуємо в посудину із темного скла, додаємо 96-процентного спирту стільки, скільки отримали водного екстракту, лишаємо в темному прохолодному місці ще на місяць, після цього проціджуємо і зберігаємо в холодильнику. Екстракт приймається по 10 – 20 крапель тричі на день до їди.

Не забуваємо про мазі

Аби не лише усувати першопричину псоріазу, а й зменшувати його прояви на шкірі, лікарі приписують препарати для зовнішнього застосування. Втім, переконалася Алла Борщ, мазі на основі березового дьогтю, солідолу, прополісу не завжди дають бажаний ефект, а деякі з них ще й чинять токсичний вплив на печінку та нирки.

– Я ж раджу спробувати олійний екстракт трави десмодіуму канадського, – зауважує Алла Андріївна. – Готувати його досить просто: свіжу траву, зібрану на початку бутонізації та під час цвітіння, подрібнюємо, щільно складаємо в банку, заливаємо соняшниковою рафінованою олією, ставимо в темне прохолодне місце, настоюємо місяць, проціджуємо та віджимаємо. Готовим екстрактом обробляємо уражені ділянки кілька разів на день.

Маєте запитання до Алли Борщ – телефонуйте: (050) 072 51 23, (068) 12 77 826.

Оксана Бубенщикова

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: історія, захворювання
В тему