Життя

12-річна школярка у жовтні має народити доньку

12-річна школярка у жовтні має народити доньку

18-річному кавалерові загрожують до 15 років тюрми за стосунки з малолітньою

Першого вересня ровесниці Наталки Дядькової пішли до восьмого класу. А от героїня нашої історії не сіла за шкільну парту, бо перебуває на дев’ятому місяці вагітності. Батьком майбутньої дитини став Сергій Коцюба, якому на момент статевого акту було всього 17-ть. Хлопець не заперечує свого батьківства. А те, що вступив у зносини з малолітньою, пояснює просто: думав, дівчині вже 14-ть.

Як же стався злочин і куди дивилися батьки? Про це йдеться на шпальтах газети "Твій вибір". 

 

Батько пив і маму бив

Кажуть, якщо мати рано вийшла заміж, з великою ймовірністю її долю повторить дочка. Так склалося і з Наталкою. Її мама, Людмила, вийшла заміж у 16 років. Своє раннє заміжжя жінка пояснює тим, що її не любила мати, виставила за двері і, мовляв, через безвихідь довелося вийти заміж за 34-річного Юрія.

– Спочатку він ніби нормальний був. Тільки що випивав. Але ж хто в селі не п’є? – риторично запитує жінка. – Першою в нас народилася Наталка (та, яка зараз вагітна). Потім – Таня (їй сім років), потім – Люба (їй зараз чотири) і Коля (хлопчику два роки).

Але з часом сімейне життя пішло шкереберть. Юрій став не лише випивати, а й жінку лупцювати. Гамселив так, що повибивав зуби. Скільки разів Люда ходила із синцями – не злічити. А після того, як Юрій повернувся, то (за словами Людмили) він після пиятики «взагалі з котушок злітав».

Втім життя багатодітного батька раптового обірвалося. Людмила лишилася сама з чотирма дітьми на руках. І через інтернет познайомилася з молодим чоловіком – Олексієм.

– Спочатку ми телефоном общалися. А потім я полюбив цю жінку і сказав, щоб переїжджала до мене, – долучається до розмови Олексій Коцюба. – Мені говорили, нащо мені Люда: вдова, з чотирма дітьми. Але я всім отвічаю: коли любиш жінку, то полюбиш і її дітей.

Ось так рік тому Людмила Дядькович із Черкащини переїхала з дітьми на Чернігівщину.

 

Просила, щоб зробили аборт

Життя новоствореної сім’ї було не просте. Адже в одній маленькій хатинці тулилися Люда з чотирма дітьми та її чоловік із його батьками-пенсіонерами. Тож сім’я дуже зраділа, коли прочитала в інтернеті оголошення, що село Дроздівка хоче врятувати свою школу від закриття і запрошує сім’ї з малими дітьми до себе.

– Нам там підібрали хату. Ми взяли її під виплату. Весною цього року переїхали на постійне місце проживання. А наші діти стали ходити до місцевої школи, – продовжує Людмила Дядькович.

Але не встигла багатодітна родина адаптуватися, як селом прокотилася приголомшлива новина!

– Весною, коли я ходила до школи, мені часто ставало погано: голова крутилася, нудило, болів живіт, – розповідає Наталка. – Я часто відпрошувалася додому. Тому мати повела мене до лікаря.

– Дитині зробили «узі», і лікар ошелешив: «Вітаю, скоро ви станете бабусею»! Я не знала, що сказати. Бо мені самій 30 років, – пригадує мама Люда.

Відразу Наталка дуже злякалася. Соромилася пліток, які про неї пустять у селі. Просила, щоб їй зробили аборт. Але лікар заперечив: по-перше, переривати вагітність на 10-му тижні надто пізно, по-друге – від цього можуть постраждати дітородні органи, і Наталка ризикує лишитися безплідною.

– Я те все послухала – і вирішила: раз нічого не можна змінити – хай виношує, – каже мама Люда. – І сварити дочку я теж не стала. Бо в такому віці діти, раптом що, зразу лізуть у петлю. А мені двома життями ризикувати? Ні…

 

«Ліг біля мене, і ми стали цілуватися»

Невдовзі стало відоме й ім’я хлопця, від якого завагітніла Наталка. Виявляється, до Олексія Коцюби приїздив на гостину похресник/племінник Сергій.

На момент знайомства з Наталкою підліткові було 17-ть. Він – із багатодітної сім’ї. Працьовитий. Сам на себе заробляє, разом із дядьком/хресним випасаючи худобу в місцевого фермера.

Між Сергієм та Наталкою відразу виникла симпатія, яка зовсім швидко перейшла на рівень інтимних стосунків.

Про те, як завагітніла, Наталка розповідає по-різному. За однією з версій, того дня Олексій (дядько/хресний Сергія) був на роботі, мама Люда пішла десь по справах.

– Ми лежали із Сергієм на різних ліжках. Балакали. Потім Серьожа переліг до мене. Стали цілуватися і… – засоромившись, опускає дівчина очі.

Але за якийсь час Наталка розповіла, що ТОГО дня вона, сидячи на лавочці, тримала телефон, щось шукала в інтернеті:

– В той час підійшов Сергій. Запропонував мені секс. Я злякалася, почервоніла, як буряк, і сказала «Ні». Але потім погодилася. Сама не знаю, чому…

 

«Якщо його посадять – я не уявляю, як житиму…»

Як воно було насправді – тепер не доточиш. Але результат один – Наталка завагітніла.

Оскільки зносини з малолітньою або неповнолітньою вважаються злочином, навіть якщо статевий акт відбувся за згодою дівчини, то за Сергія взялася поліція.

Дізнавшись про міру покарання, хлопець дуже злякався. Адже, відповідно до Кримінального кодексу України, йому загрожує тюремне ув’язнення строком від 10 до 15 років.

Сім’я відразу кинулася винаймати адвоката. Мама Сергія звинуватила маму Наталки, що та допустила подібне. З часом і хресний зізнався, що просив племінника припинити статеві зносини з 12-річною. Але зараз уже нічого не змінити.

– Я почуваюся нормально. Тільки тягне на солодке і томатний сік, – розповідає Наталка. – Сергій мене любить, нічого для мене не шкодує. Все, що попрошу, купує. Тому, якщо його посадять, я не уявляю, як житиму далі.

Хлопець і справді оточив Наталку увагою. Усе літо працював у фермера. Каже, хоче заробити гроші, щоб купити окреме житло. Бо коли Наталка народить, то для 11 людей в одній хаті буде тіснувато.

– Мені в липні вже виповнилося 18-ть. Маю право і запишу дитину на своє прізвище, – каже Сергій Коцюба. – З Наталкою будемо жити просто – по любові. Я зароблятиму гроші, вона буде вдома хазяйнувати. Їсти готувати вона вміє, прибирати, дитину поняньчити теж для неї не проблема: за меншими братами-сестрами Наталка й так постійно дивилася. А розпишемося в РАЦСі, коли нам дозволить закон.

Адвокат Сергія проситиме не застосовувати до хлопця відповідної статті ККУ. Адже на момент статевого акту хлопець теж був неповнолітнім, не вчиняв до Наталки жодного насилля. Тож якщо когось і карати, то хіба батьків.

…Із вересня Наталка поки не ходитиме до школи. Каже: планує годувати дитину груддю. А як маля підросте – молода мама піде до школи, щоб отримати диплом про середню освіту. За няньку ж буде бабуся.

– Зараз я нормально почуваюся, – усміхається 12-річна вагітна. – Лікарі кажуть: дитина розвивається нормально. Вже й стать нам сказали – дівчинка. Тому назвемо її Полінкою…

Ніна Грицюк

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вагітність, діти, скандал
В тему