Життя

Заради романтики і жаги до веселощів від чоловіка втекла до зеків

Заради романтики і жаги до веселощів від чоловіка втекла до зеків

Свою Тетяну Сергій зустрів у магазині. Вона продавала продукти і саме рахувала, скільки він повинен заплатити за шматок сиру, палку ковбаси, «Бородинський» і пакет цукерок. Коли підняла очі, то він відразу зрозумів, що пропав. Красиві великі карі очі його полонили навік. «Яка ж вона красуня, – замріявся він. – Пишне волосся, красива фігурка. Ну не дівчина, а Афродіта».

Про це йдеться на шпальтах газети "Твій вибір"

– Мужчина, ви платити збираєтесь? – долинув раптом її голос. – У вас все гаразд?

– Так, все, – отямившись, мовив він. – Я щойно закохався. У вас. До речі, як вас звати?

У відповідь дівчина дзвінко розсміялась. Їй бути приємними слова незнайомця.

– Тетяна, а вас?

– Сергій. І давайте на «ти». Коли ти закінчуєш роботу? Хочу запросити тебе на каву.
Увечері вони довго гуляли містом, насолоджувались гарячим шоколадом і морозивом. А ще – говорили, говорили і ніяк не могли наговоритися. Було враження, що вони знайомі дуже-дуже давно, просто якийсь час не бачились. Виявилось, що в обох одинакові смаки на музику, книги, відпочинок. Відтоді не було дня, коли б вони не зустрілись. Так минуло три місяці, і одного вечора Сергій, міцно обнімаючи кохану, попросив її стати його дружиною.

– Я кохаю тебе понад усе, – прошепотів він. – І зроблю все, аби ти була щасливою. Ти згодна?

– Так, – відповіла щаслива дівчина.

Через місяць вони стали на рушничок щастя, а ще через дев’ять жінка народила донечку Ларису. Коли дівчинці було три рочки, у неї з’явився братик Кирилко. До того часу Сергій продав однокімнатну квартиру, яка дісталася йому у спадок від бабусі, доклав трохи грошей, ще трохи взяв у кредит і придбав трикімнатну квартиру. Він залишив роботу в конструкторському бюро і почав робити ремонти, що приносило сім’ї неабиякий прибуток. Окрім цього, Сергій доставляв з-за кордону автомобілі, що також було дуже вигідною справою. Таня займалася сім’єю. На підвіконнях їхньої оселі завжди стояли горщики з різними квітами. На кухні пахло смаколиками. Діти були доглянутими і росли вихованими і слухняними. Здавалось, в сім’ї панували щастя і радість.

Все змінилось, коли Ларисі виповнилося десять років. Вона залюбки допомагала мамі, турбувалась про меншого братика. Тож у Тетяни з’явилося більше вільного часу, який вона проводила в спа-салонах, на каві з подругами. Сергій почав відчувати, що дружина віддаляється від нього. Декілька разів пробував відверто поговорити з нею, проте вона ухилялася від розмов.

– Сергію, нам треба поговорити, – мовила дружина одного вечора. – Річ у тім, що я закохалася. Шалено, нестримно. Я хочу романтики і веселощів, натомість – кожного дня кухня, діти, ти весь в роботі.

– Таню, – чоловік відчув, як шалено почало гупати серце і пульсувати у скронях. – Таню!

– Ні, ти не думай, я тебе не залишу, – швидко-швидко заговорила дружина. – У нас діти, і вони повинні мати батька. Я все обдумала. Двічі на тиждень я житиму для себе, тобто вранці йтиму з дому на весь день і всю ніч. Вассо просто неймовірний. У минулому, правда, сидів у тюрмі, але такий романтик! Він співає для мене пісні, які придумує сам, і так класно грає на гітарі!
Проте Сергій не зміг витримати цього і переїхав жити до батьків. Від того, що сталося, йому було дуже важко. А через пів року Тетяна сама приїхала до нього.

– Пробач мені, – ридала вона. – І давай почнемо все з самого початку.

Незважаючи на слова рідних про те, що коли зрадила раз, то зрадить і вдруге, Сергій повернувся до дружини. Щоправда, тепер намагався більше часу проводити вдома, частіше купував квіти, влаштовував романтичні вечері. Однак сталося так, що його напарник захворів і чоловіку самому довелось декілька разів їздити в Німеччину по автомобілі. Після дороги від відсипався – і знову вирушав по чергове авто. Клієнтів вистачало, тому хотів заробити якомога більше.

– Тату, приїжджай швидше, мамі погано, – він тільки-но перетнув кордон, як подзвонила донька. – Вона вся синя.
Тетяна і справді була в жахливому стані. Все тіло в синцях, ніс розбитий, одяг порваний. Сергій негайно викликав «швидку». І, відмовивши усім клієнтам, кожного дня варив бульйончики і носив дружині в лікарню. Коли ж її виписали – приготував смачну вечерю, купив декілька букетів квітів, які поставив у кожну кімнату. І ні словом не обмовився про те, що трапилось. «Добрі» люди намагалися розповісти йому, що дружина зустрічається з Генкою – квартирним злодієм, за плечима якого – декілька «ходок» у місця позбавлення волі. Сергій намагався не чути, не бачити того всього, хоча серце розривалось від болю. Хотів забрати дітей і гайнути далеко за кордон, проте розумів, що надто сильно любить Тетяну, аби отак покинути її. Вона ж поволі оклигала, а коли з лиця зійшли синці – знову почала пропадати з дому.

– Я не можу жити так, як ми живемо, – сказала одного разу, коли пізно ввечері зібралася вийти з оселі, а він перегородив їй дорогу. – Моя душа прагне свята. Я хочу співати і радіти. Кохатися і пити вино. Купатися в шампанському і слухати гру на гітарі. Я скнію з тобою, а не живу. Сергію, пусти! Я хочу жити!

І вона, гримнувши дверима, пішла в ніч. Він залишився стояти і відчував, наче його душа розривається на мільйони крихітних частинок.

Розповідь Сергія Т. записала Ксенія Фірковська

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: історія, Люди
В тему