Життя

Народила від шефа сина, а, коли він загинув, усвідомила, як сильно його кохала 

Народила від шефа сина, а, коли він загинув, усвідомила, як сильно його кохала 

Ірина все не могла простити Сергію його зраду. Тож між ними часто виникали суперечки, які вона сама ж і провокувала. А коли він йшов, то довго ридала, жаліючи про скоєне.

– Ірко, ну ти й дурна, – мовила Лариса, подруга, а заодно і сусідка Ірини. – Він купив тобі квартиру, оплачує усі видатки, утримує тебе і сина. Чого тобі ще треба?

– Він зраджує мене, – ридала Іра.

– Він? – знизала плечима Лариса. – Він тебе? Чи він зраджує дружину з тобою? Ти ж знала, що він одружений, що в нього сім’я.

У відповідь Ірина лише плакала. Та й що вона могла сказати?! Що закохалася у Сергія Івановича, як тільки його побачила?! Вона й нині пам’ятає той день, коли прийшла на співбесіду в одну фірму, яка активно розвивалася і розширювалася. Співбесіду проводив сам власник. Сергію Івановичу сподобалась розумна симпатична дівчина, яка чудово розбиралася в бухгалтерії. Відтак обговорили питання щодо працевлаштування, заробітної плати – і наступного дня вона почала виконувати свої нові обов’язки.

Роботи було багато. Тож частенько заходила до керівника погодити ті чи інші питання. Сергій Іванович бував і в бухгалтерії, бо хотів перевірити, чи все гаразд, чи справляється нова бухгалтерка з роботою. Коли ж готували звіти в податкову, то Іра почала засиджуватися на роботі допізна. Довго працював і Сергій Іванович, тож, побачивши, що дівчина виходить з кабінету о 21 годині, запропонував підвезти. Раз. Тоді знову і знову.

Одного вечора вона запросила на чай. Він не відмовився. У нього вдома тоді точилися активні сварки з дружиною, тож спілкування з Іриною приносило умиротворення і спокій. Тоді вони посиділи, випили чаю з пирогом, трішки поспілкувалися, і Сергій Іванович поїхав додому.

– Навіщо тобі жонатий, в якого двоє дітей? – не розуміла Ірини Лариса. – Невже думаєш, що покине їх заради тебе?

– А чому б і ні? – з викликом мовила Іра. – Ти подивися тільки на цю горгону. Вона ж лише псує йому життя. А зі мною він розквітне…

– Не мели дурниць, – перебила її Лариса. – Повір, такі, як він, сім’ї не кидають. Тому опустися на грішну землю і дивися тверезо на життя.

Проте Ірина зупинятися не хотіла. Більше того – одного дня, запросивши Сергія до себе на вечерю, влила йому в чай трішечки коньяку.

– Тобі потрібно розслабитися, – мовила, ставлячи перед ним чашку. – Ти ж весь час у напрузі – робота, сім’я.

Того вечора він так і не поїхав додому. Всю ніч вони кохалися так, наче востаннє. А під ранок вона зізналася, що давно кохає його. У відповідь він промовчав. Лише поцілував її.

А через декілька тижнів стало відомо, що Ірина вагітна. Коханий звістці зрадів.

– Значить, потрібно купити тобі квартиру, – мовив він. – Ну не будеш же ти жити в орендованій. Тож завтра займуся цим питанням. Іро, народи мені сина. Так хочу сина!

Свого слова Сергій Іванович дотримав – незабаром Ірина перебралася в простору двокімнатну квартиру, в якій щойно зробили ремонт. Чоловік подбав про все необхідне, також дав Ірі банківську картку, на якій була чимала сума. Він часто приїжджав до неї після роботи – привозив свіжі фрукти та овочі, різноманітні продукти, одяг та інші речі для малюка. А коли Ірина народила хлопчика – Сергій бував у них кожного дня.

Спершу молоду маму все влаштовувало. Однак, коли Петрик підріс і почав питати, чому татко лише приходить до них, але не живе з ними, Ірина почала вимагати, аби Сергій розлучився.

– У нашого сина повинен бути батько, – часто казала вона йому. – Подумай сам – твої доньки вже дорослі. А цей ще зовсім дитя. І він потребує тебе.

– Іринко, не можу, – з сумом відповів чоловік. – Я не можу розлучитися. Ти ж знаєш – я хочу балотуватися на посаду міського голови, і раптом розлучення? Це вплине на мій імідж, і тому не можна цього допустити.

– Ти нас не любиш, – традиційно підсумовувала Іра.

– Ні, я люблю вас найбільше в світі, – заперечував Сергій. – І ти це знаєш. Я обов’язково одружуся з тобою, просто наразі не маю змоги це зробити. Повір мені.

Якби не оті розмови, які псували нерви обом, то загалом їхні взаємними були ідеальними. Вони кохали одне одного, і обоє це відчували. Коли ж Ірина починала розмову про те, що Сергій зраджує їй зі своєю дружиною, у їхніх стосунках з’являлася прохолода.

Того трагічного дня Сергій заїхав на годинку – привіз продукти, машинку на радіокеруванні для сина, гроші.

– Моя вирішила повезти дітей на море, то хочу відвезти їх на потяг у Київ, а там  – у Бориспіль.

– А нас коли повезеш на море?

– Якщо хочеш, то давай я куплю путівки і полетите, відпочинете. І малий море побачить.

– Знову сама? А чому не вдвох? Невже син хоч на відпочинку не може бути з батьком?

– Іринко, не починай, ти ж розумієш…

– Ні, не розумію. Я втомилася розуміти. Ну скільки ж так триватиме?

Якщо в попередні рази подібні суперечки вирішувалися тим, що Сергій та Ірина все ж знаходили спільне рішення, то того дня чоловік ніяк не міг вмовити її зрозуміти його.

– Ну не муч мене ще ти, – нарешті мовив і пішов до вхідних дверей. – Ти ж знаєш, як я тебе кохаю.

За мить Ірина почула, як зачинилися двері. Через годину Сергій телефонував їй, проте вона не відповіла на його дзвінки. І лише наступного дня дізналася, що Сергій, після того як відвіз дружину і дітей на потяг, поспішав на роботу і загинув у ДТП. Виявилося, що він, коли його везли до лікарні, намагався зателефонувати їй. А вона, ображена і сердита, не хотіла з ним розмовляти.

– Сергійку, прости мені, – ридала Ірина на його могилі. – Прости. Якби можна було все повернути – я б тішилася навіть з того, що ти живий. І ніколи не псувала б тобі настрою.

Дивлячись на могилу, заставлену десятками вінків і букетів, вона враз усвідомила, як сильно кохає Сергія. Зрозуміла, як сильно він любив її і сина. Коли, балансуючи на межі життя і смерті, телефонував саме до неї. Що хотів сказати? Цього вона вже ніколи не дізнається.

Ксенія Фірковська

БІЛЬШЕ ВРАЖАЮЧИХ ТА ДУШЕВНИХ ЖИТТЄВИХ ІСТОРІЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ»  В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Долі, кохання
В тему