Відео

Як віддали шану добровольцям у різних містах України (відео)

Як віддали шану добровольцям у різних містах України (відео)

Військові оркестри вітали добровольців у різних куточках держави. Вокзали міст перетворилися на концертні майданчики.

Охочі могли послухати композиції різних періодів боротьби українського народу за незалежність, передає 5 канал.

Одесити зібралися біля меморіального каменя захисникам України. У День добровольця до пам'ятного знака поклали квіти на честь загиблих воїнів. 

Після того оркестри Військово-Морських сил та Військової академії зіграли кілька композицій. Виконали повстанських пісень та марш української армії.

«Армія була, але дуже малочисельна і завдяки добровольцям зупинили вторгнення. Добровольці зіграли найважливішу роль: це і Іловайський котел, і Дебальцеве», – зазначає Дмитро Озмітель.

«Виконали пісню 100 бійців, яку презентували тим людям, хто в тяжкий час вийшов на захист держави та пісня «Марширують добровольці», – коментує диригент центру військо-музичного мистецтва ВМС Любомир Сукенник.

У Харкові музичну акцію влаштували у фойє вокзалу. Саме звідси майже 5 років тому вирушали добробатівці на Донбас. Цього дня у репертуарі оркестрів Академії національної гвардії України та Університету повітряних сил музичні композиції українських авторів. Відвідувачі приємно вражені.

На львівському вокзалі патріотичні композиції виконав військовий оркестр Академії сухопутних військ. Серед них стрілецькі і повстанські пісні та марш української армії. Таким чином виконавці вшанували учасників визвольних рухів, які боролися за незалежність країни.

«Дуже потужна музика. Цікаво дуже, незвично, що заходиш на вокзал і приємні враження . Дуже гарно співають. Такі виступи потрібно робити частіше», – ділиться враженнями Світлана Синюк.

Керівник військового оркестру академії Богдан Катриняк називає флешмоб вшануванням мужності та героїзму добровольців.

«Ми їх пам’ятаємо, не забуваємо», – додав музикант.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В’ятрович діагностував у Слідкому РФ «нещадну гарячку»

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, львів, суспільство, доброволець, армія, війна на сході україни
В тему