Відео

Працівниця Google побила світовий рекорд (відео)

Працівниця Google побила світовий рекорд (відео)

Працівниця компанії Google Емма Харуко Івао 14 березня – в День числа «Пі» побила рекорд Гіннеса, обчисливши найбільш точне значення числа «Пі» до 31 трильйона знаків після коми.

Про це повідомляється в блозі компанії Google.

Раніше число «Пі» було відомо тільки до 22-трильйонної цифри. Для розрахунків Івао скористалася хмарним сервісом Google. Їй знадобилося 20 терабайт пам'яті, 25 віртуальних машин і близько 121 день.

Число «Пі» – співвідношення діаметра кола та її довжини. Зазвичай використовується його перші кілька знаків, - 3,14. Точне число «пі» містить нескінченну кількість цифр, яке має абсолютно непередбачувану послідовність. Число «Пі» використовується в багатьох точних науках.

У Google відзначили, що Івао захопилася цим числом, коли їй було всього 12 років. Вона зазначила, що побити світовий рекорд було дуже складно і висловила надію, що зможе побити свій рекорд.

«Коли я була дитиною, у мене не було доступу до суперкомп'ютерів. Але навіть якщо ви не працюєте в Google, ви можете подати заявку на різні стипендії та програми для доступу до обчислювальних ресурсів», - зазначила Івао.

Вона додала, що їй дуже допомогло спілкування з японцями, які встановили попередній світовий рекорд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 15-річна українка з найдовшим волоссям претендує на світовий рекорд (відео)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Таблоїд, суспільство, цікаві факти, рекорди
В тему