Відео

«Месники: Війна нескінченності», «Лігво монстра» та інші кінопрем’єри тижня (відео)

«Месники: Війна нескінченності», «Лігво монстра» та інші кінопрем’єри тижня (відео)

Цього тижня в український прокат вийшло довгождане продовження «Месників», яке об’єднає героїв з персонажами інших франшиз Marvel.

Це найдорожчий проект студії, який обіцяє стати і одним з найбільш комерційно успішних – пише vesti-ukr.com.

Також на екранах з’являться трилер із зіркою популярного серіалу «Покидьки» (Misfits) Робертом Шіеном і «10-м доктором Хто» Девідом Теннантом, відомим також із франшизи «Гаррі Поттер», політична драма про 1970-і роки радянської України, драма про дитинство в «кримінальному» мотелі і мультфільм про пташенятко, яке ніяк не може навчитися літати.

«Месники: Війна нескінченності»

Фантастичний бойовик

США, 2018

Режисери: Ентоні Руссо, Джо Руссо

У ролях: Роберт Дауні-мол., Кріс Претт, Зої Салдана, Том Гіддлстон, Кріс Еванс, Скарлетт Йоханссон, Кріс Гемсворт, Бенедикт Камбербетч, Том Голланд

Це сиквел попередніх екранізацій 2012-го і 2015 років, а також 19-й (!) фільм кіновсесвіту Marvel. Його бюджет величезний – за різними даними, від $300 млн до $400 млн. По-перше, подивіться, скільки зіркових акторів в одному фільмі (всього в картині задіяно 64 головних герої). По-друге, це буде картина зі складною комп’ютерною графікою і екшен-сценами. Правда, перші глядачі кажуть про емоційну складову, що не є типовою для блокбастера: «Екшен приголомшує розмахом, але зіткнення і зустрічі супергероїв теж дуже смішні, а лиходій вийшов напрочуд неоднозначним».

 

 

За сюжетом Месникам довелося об’єднатися зі Правоохоронцями Галактики й іншими супергероями, щоб битися з Таносом. Поки хороші хлопці «вирубували» один за одним різних лиходіїв, цей Титан зверхньо спостерігав за ними, а тепер вирішив вийти на авансцену. Танос хоче роздобути камені нескінченності для рукавички, яка дозволить йому міняти реальність за власним бажанням. І завдання Месників – зупинити божевільного. Правда, лиходія такого розливу хлопці ще ніколи не зустрічали. Більш того, у них у кожного свої амбіції – хоч відбавляй, але для такого бою варто відкласти міжусобні лайки.

Лігво монстра

Трилер

США, 2018

Режисер: Дін Девлін

В ролях: Девід Теннант, Роберт Шіен, Керрі Кондон, Жаклін Байєрс

Офіційна назва картини – «Поганий самаритянин», але у нас вона в прокаті йде як «Лігво монстра». Так ось, самаритянин і монстр і є два центральних персонажі. І в цьому контексті цікаво, що американці своєю назвою зробили ставку на позитивного героя, нехай і дуже відносну, оскільки він – злодій, а у нас – акцент на негатив. Це до того, що, якщо не ми самі знімаємо фільми з bad-ендом, що дуже характерно для українського кінематографа, то хоч назва затьмарена.

 

 

За сюжетом двоє простих хлопців Шон і Дерек, які працюють паркувальниками, придумали досить цікавий спосіб поживитися. Як тільки багач біля входу в ресторан віддає їм ключі від своєї тачки, хлопці чітко розподіляють ролі: Дерек стежить за господарем машини через вікно, а Шон замість парковки їде в особняк клієнта. Завдяки даним у вбудованих навігаторах вирахувати адресу не складає труднощів. Тож у хлопців за ніч може з’явитися і кільце з діамантом, і гаманець, розпухлий від купюр.

Коли до ресторану під’їжджає Maserati, хлопці розуміють – це куш. Але в будинку Шон виявляє страшну знахідку – дівчину в ланцюгах. Він тікає, але образ дівчини, яка корчиться від болю, стоїть перед очима. Він буквально переслідує його (згадуємо притчу про милосердя і безкорисливу ??допомогу самаритянина). І хлопці йдуть на відчайдушний крок – в поліцію. Природно, копи не знаходять у будинку нікого в ланцюгах, але із цієї секунди власник Maserati зробить усе, щоб скувати хлопців ланцюгами страху. Під тягучу музику в кадрі – кров, жах і біль...

Зрадник

Політична мелодрама

Україна, Литва, 2017

Режисер: Марк Хаммонд

В ролях: Олег Мельничук, Зоя Барановська, Станіслав Щокін, Ольга Карпова

Україна спільно з Литвою випустила політичну драму. За сюжетом, коли відомий режисер зняв картину про українську «громадянську війну» з правдивого ракурсу, що не вписувався в політику партії, КДБ терміново надсилає на кіностудію до бунтаря вчорашню випускницю ВДІКу, яка повинна перемонтувати фільм.

 

 

Цікаво, що картину зняв американець Марк Гаммонд. Втім, до нього цей фільм знімали три інших режисери. Причому останній – молдаванин Валеріу Жерегі – відзняв 70 % картини. Тепер же робота Жерегі буде подаватись як чорно-білі кадри правдивого фільму, який потрібно перемонтувати. До речі, в кадрах промайнуть і голі груди Даші Астаф’євої. Вона знімалася у Жерегі в головній ролі відважної козачки Марії, коли фільм іще був про повстанців Холодного Яру. Адже разом з режисерами повністю змінювалися концепція картини, акторський склад і навіть назви. «Зрадник» був «Отаманом», «Варіантом Марконі» і «Окупацією».

Проект «Флорида»

Драма, США, 2017

Режисер: Шон Бейкер

У ролях: Віллем Дефо, Бріа Вінайт, Бруклін Прінс, Валерія Котто

Коли фільм нагороджують купою епітетів із серії «одне з головних відкриттів Каннського фестивалю», «ти повинен подивитися це кіно», «фільм від найбільш людяного режисера», є скепсис, а чи це не просто красиві рекламні слогани, яким намагаються прикрити артхаус. У «Проекті Флорида» шукайте соціальну драму, яку переживає масовий глядач.

 

 

У симпатичному рожевому готелі з «мімішною» назвою «Чарівний замок» гніздиться безліч постояльців. І нехай його колір не вганяє вас в ілюзії. Серед «квартирантів» суцільно колишні зеки, наркомани, безробітні, стриптизерки і повії, а деякі і нині діючі. У «Чарівному замку» завдяки доброті грізного на вигляд господаря Боббі деякі живуть постійно, насилу оплачуючи номери зі своїх крихітних зарплат і соціальних допомог. Тут же з ними ростуть і діти, часто не підозрюючи, ким працюють їхні мами. Дитячу банду очолює 6-річна Муні, чия матір з біло-зеленим волоссям після невдалих спроб продати парфуми починає продавати себе. І поки Гейлі приймає клієнтів, її дочка замкнена у ванній. В інший час у дівчинки і її маленьких друзів повно занять: кинути з балкона на людей кульки з водою, спустити у рибок воду, влаштувати підпал, кричати на весь двір дамі, що загоряє топлес: «Цицьки, цицьки!»

Вся принадність картини в тому, що ці маленькі пустотливі створіння живуть в своєму маленькому світі – щирому, наївному, люблячому, який чути в кожній їхній фразі. Коли Гейлі з домішкою відрази і гіркоти каже Муні: «Яка ж я погана мати», дівчинка з посмішкою, потискуючи плічками, відповідає: «Ганьба тобі!» І в такі моменти хочеться схопити Муні за ці дитячі плечі, закрутити і пообіцяти ніколи не руйнувати її дитячий світ. Але мати не хоче брехати дитині, максимум, що вона може запропонувати, – прийняти її такою, якою є, нехай і «ганебною», але рідною...

Пташині пригоди

Анімація

Ісландія, Бельгія, 2018

Режисер: Аудні Аусгейрссон

Історія про маленьке пташеня, яка здійснило великий політ, – мультфільм був проданий більш ніж у 20 країнах світу, включаючи Україну, країни Балтії, Близького Сходу, Польщу, Туреччину, Південну Корею, Китай, Болгарію і Ізраїль.

 

 

Отже, головний герой – маленьке великооке пташеня Рудик, яке, не навчившись літати до осені, коли всі його родичі мігрують на південь, залишилося сам на сам із холодом і хижаками. Не сподіваючись на свої крила, Рудик спробував іти пішки, але, не орієнтуючись на місцевості, малюк зовсім розгубився. Аж раптом йому зустрівся велика куріпка Гайрон. Він старий відлюдник, і ця компанія йому ні до чого, але не може ж він залишити нетямущого малого одного. І Гайрон допомагає Рудику вижити в цю холодну погоду і знайти своїх рідних.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, шоу-бізнес, фільми
В тему

Останні матеріали