В центрі уваги

Як доглядати за срібними каблучками

Як доглядати за срібними каблучками

Прикраси зі срібла виглядають елегантно та стильно. Вони доступні за ціною, однаково гарно пасують людям різного віку. Але такі ювелірні вироби вимагають особливого догляду, щоб якомога довше залишатися блискучими та не тьмяніти. Як носити, зберігати та чистити вироби зі срібла, читайте далі.

Табу для виробів зі срібла

Коли отримуєш у подарунок вишукану прикрасу, хочеться носити її щодня та при цьому зберегти як дорогу пам’ять. Тому одне з найбільш вдалих рішень — придбати майстерно виконані срібні каблучки недорого. За різноманіттям інкрустацій та благородністю металу вони можуть ефектно підкреслити елегантність вашого образу. Такі вироби мають попит серед чоловіків і жінок, стають невід’ємною частиною заручин, ювілеїв. Їх купують для себе та вибирають в подарунок близьким людям, друзям. Але, щоб якомога довше прикраса тішила око й нагадувала про приємні моменти, її потрібно оберігати від агресивного впливу зовнішніх факторів.

Срібні вироби не люблять:

  • високої вологості повітря;
  • постійного контакту з киснем;
  • різкого перепаду температури;
  • контакту з абразивними чи хімічними речовинами;
  • засобів з аміаком;
  • доглядової косметики та парфуму.

Тому, дотримуючись простих правил щоденного носіння каблучок зі срібла, можна попередити їх передчасне потемніння:

  1. Знімайте прикраси перед миттям рук чи використанням крему.
  2. Не надягайте каблучку на пляж, де вона буде контактувати з сипучим піском та водою.
  3. Не зберігайте на відкритих підставках, куди є постійний доступ повітря.
  4. Не чистьте содою та іншими абразивними засобами.
  5. Знімайте перед походом у сауну чи в басейн.
  6. Залишайте вдома перед тренуванням чи пробіжкою — піт негативно впливає на благородний метал.

Також рекомендується обмежити контакт каблучки із засобами побутової хімії. Отже, на час прибирання вдома чи миття посуду прикрасу краще зняти.

Три ключових «треба» для збереження блиску срібного виробу

Велика кількість заборон може створити ілюзію надто високої вразливості срібла. Насправді метал вирізняється антибактеріальними властивостями, не піддається корозії та гарно поєднується з каменями різних відтінків. За це він має багато шанувальників, які ніколи не проміняють срібло на жоден інший ювелірний матеріал. Тож як поводитися з делікатною каблучкою, щоб вона мала вишуканий і блискучий вигляд якнайдовше? Поради такі:

  1. Зберігайте прикрасу в м’якому мішечку чи скриньці з велюровим покриттям, захищаючи від впливу кисню та ультрафіолету. Якщо в домі підвищена вологість, в коробку для зберігання каблучки покладіть активоване вугілля або пакетик із силікагелем.
  2. Раз на місяць протирайте вироби ганчіркою з мікрофібри чи фланелі, змоченою в теплій воді, знімаючи сліди пилу та поту.
  3. Очищайте коштовності лише професійними засобами та не експериментуйте з порадами на кшталт солодкої газованої води чи соди.

Окремої уваги заслуговують каблучки з інкрустацією каменями, адже кожен із них може вимагати окремих умов зберігання та догляду. Так, бірюза страждатиме від мила та вазеліну, топази втрачатимуть колір від постійного впливу сонця, а перлини чутливі до високої вологості.

fdERzZ60c0DzF3PjgOncv5Ald1sG700spl6jepmayz2mm_GYcc5p1IPnSkezp3WWynXOEb1vrMB4gu7CDtMcnjjL_jhyv5fQvNU2pLRROE_AujCcs0ntM6EC1P3Jx7Ph0NBhkp4qVmSfEsgjJ48vsyg

До речі, з часом будь-яке срібло потемніє. Тоді його просто потрібно віддати ювеліру для професійного очищення, після чого продовжувати носити у задоволення. А ось термін, впродовж якого срібна каблучка зберігатиме свій блискучий благородний вигляд, залежить саме від вас. Подбайте про те, щоби ваша ювелірна прикраса мала окреме місце для зберігання і дотримуйтеся порад із догляду.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему