В центрі уваги

Григорій Недопад: «Військовим потрібні постійна підтримка й увага громад»

Григорій Недопад: «Військовим потрібні постійна підтримка й увага громад»

Війна змінила життя кожного українця, переформатувавши й роботу органів влади. Які проблеми вийшли на перший план у діяльності Волинської обласної ради, розповів голова Григорій Недопад.

– З перших днів війни, зараз і до перемоги нашими головними питаннями були, лишаються й будуть підтримка військових, формування гуманітарних вантажів на передову, а також допомога постраждалим від війни, підсилення обороноздатності області й безпека соціальних закладів Волині, – зазначає Григорій Недопад. – Сьогодні країна переживає дуже складний етап. Ворог намагається виснажити та зневірити як наших закордонних партнерів, так і українців, які перебувають під постійним тиском небезпеки, тривог і травматичних новин. Тому на першому місті – стійкість, єдність та пам’ять про тих, хто, всупереч усім обставинам, стоїть на захисті держави, – про наших захисників.

Увага до військових не повинна слабнути. Те, що єднає українців, – це вдячність захисникам. І навіть у тилових областях розслаблятися рано. Загроза існує, попри те, що наші оборонці успішно стримують, відтісняють та перемагають ворога.

Для обласної ради пріоритет незмінний. Це підтримка захисників усіма можливими засобами (із залученням допомоги з-за кордону, єднанням у реалізації гуманітарних проєктів), організація масових заходів, на яких відбувається збір допомоги для військовослужбовців. У цьому напрямку вдається чимало, особливо в питанні забезпечення бійців автомобілями, в яких потреба існує завжди. Уже не один десяток машин ми спорядили на передову. Одна з останніх автівок – вантажно-пасажирський мікроавтобус Volkswagen Transporter для мінометників 67-ї окремої механізованої бригади. Це військове формування Збройних сил України, у складі якого служать волиняни, нині перебуває в одній з найгарячіших точок фронту. Автомобіль придбано зокрема й коштом працівників виконавчого апарату ради та керівництва облради. Робота в цьому напрямку триватиме.

Формування й передача гуманітарних вантажів також у пріоритеті. Ми намагаємось залучати благодійні та волонтерські організації України і світу, щоб підтримати військових у найгарячіших точках, а також допомогти постраждалим у прифронтових зонах. Нещодавно передали на передову 60 портативних газових плит зі зручними кейсами для зберігання, до них кілька сотень газових балонів для полегшення фронтового побуту підрозділів 100-ї бригади ТРО, бійці якої стримують ворога на Лиманському напрямку, а також воїнам 14-ї князівської бригади, котрі боронять Куп’янськ.

Допомога цивільним теж не лишається без уваги. Не так давно для лікарні «Охматдит» передали великогабаритний пасажирський автобус IVECO на більш як 50 місць, а також понад 4 тонни гуманітарної допомоги в медичні заклади Дніпра, де військовослужбовці проходять лікування.

Передаємо бійцям усе потрібне, починаючи від амуніції й завершуючи військовим спорядженням. Постійно перебуваємо із захисниками на зв’язку.

Для нас, як і для всіх українців, очевидним є те, що лише звільнення України від ворога може стати запорукою формування вільної, успішної країни. Тож і завдання кожного – спільна праця на перемогу, а також вдячність та вшанування військовослужбовців, тих, які захищають державу, і тих, котрі віддали за Україну своє життя. Пам’ятаймо, що Україна живе, завдячуючи її воїнам.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, луцьк, Григорій Недопад
В тему